Sport

RKHM DUBROVNIK ‘Pobjedom protiv Kaštela biti ćemo nadomak dugo željenoj Premijer Ligi’

MOZAIK RKHM PRESICA

Rukometni klub hrvatske mladeži Dubrovnik ove je subote, u restaurantu Sunset na plaži u uvali Lapad održao konferenciju za novinare povodom nadolazeće utakmice s RK Ribol Kaštelom, pri tom predstavivši novog igrača i najavivši mogući ulazak u premijer ligu! 

Članovi kluba istaknuli su važnost, ali i izazov koji predstavlja utakmica s RK Ribola Kaštela.

-Već tri godine kucamo na vrata premijer lige. Prilike su sazrele da i jug Hrvatske ima predstavnika u elitnom razredu natjecanja. Konkurencija u rukometu je izuzetno velika i jaka, samo u ovom trenutku u Hrvatskoj ima preko 300 registriranih klubova i četiri seniorska razreda natjecanja pod nadležnošću Hrvatskog Rukometnog Saveza – poručio je tajnik kluba Sven Krile.

-Natječemo se sa šest momčadi u hrvatskim ligama i to seniori, juniori, kadeti, mlađi kadeti, dječaci A i  B. Ukupno ćemo u natjecateljskoj godini 2018./19. odigrati 152 utakmice. Za sada smo u putovanjima prešli 14 od 29 tisuća kilometara koje moramo prijeći. U natjecanjima je sudjelovalo 95 licenciranih igrača, treniralo ih je 5 trenera s licencom HRS-a, a RKHM svoju školu rukometa provodi u četiri škole.  U planu je otvaranje još škola u Konavlima i Mokošici, te otvaranje ženske sekcije. Također je bitno naglasiti kako organiziramo i 26. međunarodni memorijalni turnir u spomen na našeg preminulog kapetana Bruna Glanza. Turnir će se održati 16. prosinca za godište 2002. i mlađi – ispričao je  predsjednik kluba Ivo Dragić.

-Osim što je nadolazeća utakmica protiv Kaštela vrlo bitna za našu poziciju i možebitni prelazak u premijer ligu, volio bih pohvaliti momke koji uz sav napor treninga i utakmica nađu vremena za društvo. Nama je u Klubu želja pomoći svima kojima je pomoć potrebna, jer osjećamo se društveno odgovornima za naš grad, okolicu i sredinu u kojoj živimo. Tako smo sudjelovali u branju soli u Solani Ston, organizirali smo humanitarne akcije za pomoć članovima u nabavci sportske opreme i računala, a i sudjelovali smo u sortiranju pet ambalaže za pomoć Domu Josipovac. Pred nama su do kraja godine još i jedna eko akcija na Lokrumu kao i domjenak na koji ćemo pozvati sve prijatelje kluba i sve generacije igrača – poručio je trener Silvio Ivandija.

Novi igrač kluba na poziciji pivota je Sandro Zujić. Iako je tek mjesec dana član obitelji RKHM Dubrovnika, Zujić je izrazio svoje zadovoljstvo igrom, ali i obiteljskom atmosferom kojom klub i članovi zrače. Kapetan kluba Maro Dabelić istaknuo je dvije nadolazeće utakmice kao ključne u njihovim opravdanim ambicijama za ulaskom u premijer ligu.

RKHM Dubrovnik ove nedjelje suočit će se sa svojim najvećim izazovom do sada i nikada nisu bili bliže ostvarenju svojih najvećih ambicija. Utakmica protiv RK Ribol Kaštela igrat će se u 20 sati u sportskoj dvorani u Gospinom polju.

Pročitajte još

PK Jug osvojio novih 6 medalja

Dulist

ODLIČNI REZULTATI Barčot seniorski prvak, Nenadiću bronca

Dulist

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist