Aktualno

Riječki nadbiskup mons. Devčić: ‘Uzinićeva pomoć nam je veoma potrebna’

uzinic pressica odlazak 3

Radujem se ovoj pomoći koja mi je zbog zdravstvenih razloga i velikih obveza u vođenju Riječke nadbiskupije veoma potrebna – rekao je nadbiskup dr. Ivan Devčić za Novi list nakon što je papa Franjo imenovao mons. Matu Uzinića, dosadašnjeg biskupa dubrovačkog nadbiskupom, koadjutorom Riječke nadbiskupije i to s pravom nasljedstva.

Vijest je u podne objavljena u isto vrijeme u Vatikanu, u Rijeci i u Dubrovniku, naravno objavila ju je i Apostolska nuncijatura u našoj zemlji.

U Ordinarijatu Riječke nadbiskupije objavio ju je nadbiskup Devčić izrazivši zahvalu papi Franji koji mu je dodijelio pomoćnika i radost zbog imenovanja biskupa Uzinića koji će na službu nadbiskupa koadjutora vjerojatno nastupiti u idućem mjesecu. Činu objave te vijesti nazočio je generalni vikar Riječke nadbiskupije mons. Emil Svažić te članovi Zbora savjetnika Riječke nadbiskupije i djelatnici Ordinarijata Nadbiskupije.

– Budući da već imam kanonsku dob pred mirovinu Sveti Otac Franjo mi je dodijelio koadjutora u osobi mons. Mate Uzinića, dubrovačkog biskupa. Radujem se ovoj pomoći koja mi je zbog zdravstvenih razloga i velikih obveza u vođenju Riječke nadbiskupije veoma potrebna – rekao je nadbiskup Devčić spomenuvši i brojne karitativne ustanove Riječke nadbiskupije naglašavajući da one najbolje svjedoče djelatnost Nadbiskupije, njezinu prisutnost u društvu te njezinu blizinu najpotrebitijima. Zahvalio je svima u Riječkoj nadbiskupiji, no posebno papi Franji što mu je dodijelio pomoćnika mons. Uzinića, koji je već više godina biskup, te će, poručio je, sa svojim iskustvom dati poseban doprinos i pomoć u pastoralnoj skrbi za Riječku nadbiskupiju.

Pročitajte još

ŠEST SATI KASNIJE ‘Oliver’ uplovio u Velu Luku

Dulist

NOVI DETALJI S ‘OLIVERA’ Još pluta, na brodu 340 ljudi

Dulist

OŠ LAPAD POSTAJE OŠ IVA DULČIĆA? Pokrenuta peticija zbog promjene naziva škole

Dulist