Aktualno

Ribarski brod udario u putnički brod na vezu u gruškoj luci

gruska luka korona

U gruškoj luci u večernjim satima četvrtka dogodila se pomorska nesreća. Kako javljaju iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, oko 21.30 sati je ribarski brod pramcem udario u putnički brod na vezu u Luci Gruž.
Dojava o pomorskoj nesreći u Lučkoj kapetaniji Dubrovnik zaprimljena je nedugo nakon izvanrednog događaja, slijedom čega su službenici Kapetanije izašli na poziciju te utvrdili kako nema ozlijeđenih niti onečišćenja mora.
Preliminarnim očevidom ustanovljeno je kako je prilikom manevra u gruškoj luci ribarski brod, zbog trenutno nepoznatog tehničkog kvara, udario pramcem u desnu bočnu oplatu putničkog broda koji se u trom trenutku nalazio na vezu, bez putnika i članova posade.
Ribarski brod u vlasništvu je domaće pravne osobe i na njemu je boravilo pet članova posade dok je putnički brod u vlasništvu Jadrolinije d.o.o. i plovi na brzo-brodskoj liniji 9811S Dubrovnik – Korčula – Hvar – Bol – Split. Linija je zbog novonastale situacije privremeno u prekidu te će se uspostaviti ponovno danas, zamjenskim dvotrupcem s polaskom iz Splita u 15.30 sati.

Pročitajte još

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

MORE U DUBROVNIKU NA 29.7 STUPNJEVA Novi hrvatski rekord

Dulist

Raspisani natječaji za ravnatelje Lokruma i Dubrovačkih muzeja

Dulist