Zanimljivosti

‘Restaurant Dubrovnik’ u New Yorku proslavio 10 godina postojanja

restoran dubrovnik00

‘Restaurant Dubrovnik’ u New Yorku proslavio je deset godina postojanja te promoviranja hrvatske gastronomije i dubrovačke tradicionalne kuhinje.
Goste su u restoranu zabavljali Josip Velčić iz Klape Astoria NY i Vukan Stanišić iz poznatog dua kantautora Srđan i Vukan iz New Yorka, a na taraci okruženoj smokvama i vinovom lozom, dubrovačke kancone pjevala je Ema Jusić, mlada talentirana pjevačica i Zvonimir Antolos, također član klape Astoria.
Za prave dubrovačke pjatance, po kojima je ovaj restoran poznat ne samo u NY-u, nego i cijeloj Americi, pobrinuli su se vrsni kuhari Antonio Selendić i Srećko Žarak. Osoblje na čelu s menadžerom Matijom Žarkom bili su zadovoljni velikim brojem stalnih gostiju koji su prepoznali kvalitetu hrane i usluge gostoljubivosti koji im ovaj restoran pruža kroz cijelo desetljeće.
Među stalnim gostima tu su bili i predstavnici Hrvatskog Radija iz New Yorka Gordana Škugor i Zvonimir Antolos, poznati uvoznici i promotori Europskih i hrvatskih vina Duška i Samir Ramić i u NY-u dobro poznata Ane Mljećka, promotorica ne samo hrvatske kuhinje, nego i Hrvatske u Americi.
Pored gostiju hrvatskog porijekla bilo je još više stalnih gostiju, Amerikanaca koji uživaju u specijalitetima hrvatske kuhinje. Atmosfera je bila fantastična, pila su se najbolja hrvatska vina, gosti su uživali u vrhunskim delicijama kao što su lignje, mušule, kamenice, crni rizot, hobotnica na salatu…, a vrijedno osoblje se pobrinulo da svi budu zadovoljni.
Pjevalo se i plesalo do kasnih noćnih ura i skoro svi gosti na odlasku kad su se pozdravljali, zaželjeli su da se ovakve večeri moraju bar jednom mjesečno ponoviti.

Foto Privatna arhiva

Pročitajte još

Korisni savjeti veterinarke Sunčice Oštrić: Kako pomoći psima tijekom vrućina!?

Maris Guca

NA DANAŠNJI DAN 1986. Umro povjesničar i arhivist Vinko Foretić

Dulist

Prije 14 godina zauvijek nas je napustio heroj Domovinskog rata Aljoša Nikolić

Dulist