Sport

Rekreativna biciklistička utrka ‘Konavle 100 km 2021’

bicikli konavle neovisnost 10

Biciklistički klub Konavle organizira devetu po redu biciklističku utrku ‘Konavle 100 km 2021’ za rekreativce i one željne natjecanja koja će se održati 24. listopada 2021. godine sa startom u Zvekovici (ex željeznička stanica Zvekovica).

Na utrci mogu sudjelovati svi biciklisti neograničeno po pitanju starosti, kategorija, licenciranja sa ispravnim cestovnim (100 km) ili MTB biciklom (30 km) s gumama širine 1,9 inča i širim (30 km). Staza nije primjerena za mlađe uzraste. Preporučena dobna granica za maloljetnike je 16 godina, uz obaveznu pisanu izjavu roditelja/staratelja. Svi vozači mlađi od 18 godina dužni su donijeti pisanu izjavu roditelja/skrbnika o suglasnosti za nastup na rekreativnoj utrci. Maloljetnici mlađi od 16 godina mogu nastupiti isključivo uz pratnju roditelja/staratelja. Rekreativne kategorije su Kategorija 100 km (muški/ženski) – cestovni bicikli i Kategorija MTB 30 km (muški/ženski) – MTB bicikli s gumama širine 1,9 inča i širim. Start rekreativne utrke je u 10 sati.

Na utrku se može prijaviti putem online obrasca na web prijavi: http://www.stoperica.live/ do 23. listopada 2021. godine do 12:00 sati. Kotizacija se plaća općom uplatnicom:
Kotizacija za Kategoriju 100 km iznosi 100 kuna, a kotizacija za kategoriju MTB 30 km 50 kuna. Preuzimanje brojeva je od 8:30 do 9:45 sati za rekreativne natjecatelje i pratnju (ako je ima) na baznom mjestu, Zvekovica, sjedište BK Konavle. Prijavljenim rekreativnim natjecateljima omogućena je okrepa vodom na Zvekovici/cilju, ručak, medicinska pomoć, tehnička pomoć (prijevoz sa neispravnom biciklom sa staze).

Proglašenje pobjednika u svim kategorijama je u 13:30 sati. Ručak je organiziran na baznom mjestu od 14:00 sati. Ukupan fond nagrada iznosi 4500 kuna za ukupne pobjednike cestovne utrke
U Kategoriji 100 km nagrade za ukupne pobjednike su: 1. mjesto – 2250 kn; 2. mjesto – 1500 kn i 3. mjesto – 750 kn. U svakoj od kategorija (Kategorija 100 km i Kategoriju MTB 30 km) predviđeno je proglašenje pobjednika te podjela medalja za 1, 2 i 3 mjesto (muški/ženski), a ukupni pobjednik dobiva pehar Konavle 100 km. Za sve sudionike organizator osigurava start paket s majicom i promo materijalima.

Rekreativna utrka se vozi prema odredbama ovog raspisa i pravilnika HBS-a su. Vozači prilikom preuzimanja startnog broja moraju potpisati Izjavu o sigurnosti (prilog 1). Svojim startom prihvaćaju odredbe ovog raspisa, a svi vozači, uključujući licencirane pri HBS-u, na rekreativnom natjecanju nastupaju na vlastitu odgovornost. Za vrijeme vožnje za sve je obvezna zaštitna kaciga i mobitel. Upozoravaju se vozači da su dužni pridržavati se svih epidemioloških mjera, prometnih propisa, voziti jednim kolničkim trakom uz desni rub kolnika (prva trećina voznog traka), budući da se bicikli voze po prometnici koja nije zatvorena za ostali promet. Svaki prekršaj prometnih propisa kaznit će se od strane sudaca prema kodeksu kazni HBS-a. Organizator osigurava označavanje staze, pratnju s tehničkom i medicinskom pomoći i okrjepno mjesto-stanicu sa vodom za sve kategorije. Organizator zadržava pravo izmjene smjera i trase vožnje.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

Barakude će u petak odigrati posljednju prijateljsku utakmicu uoči Pariza!

Dulist

Dva naslova prvaka za Nenadića, popodne u finalu i Šurkovići!

Dulist

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca