Aktualno

Reding: Ne razumijem tu glupost

reding viviane 02

Povjerenica Europske komisije za pravosuđe Viviane Reding na današnjoj je konferenciji za novinare odgovarala na pitanja o sporu Europske komisije s Hrvatskom oko 'Lex Perkovića'.

Reding je pojasnila što je krivo preneseno u medijima: da sankcije nisu donesene već da su predložene, odnosno da je pokrenuta procedura njihovog donošenja, te da sada slijedi očitovanje drugih zemalja članica, a tek potom slijede daljnji koraci oko pokretanja sankcija.

Reding je rekla da je 'sporni' zakon donesen tri dana prije pristupanja EU, pa da ga se isto tako brzo može vratiti u staro stanje, tj. verziju koja je bila potpuno usklađena s europskim zakonodavstvom. Na pitanje kako komentira kritike da Hrvatsku tretira nejednako u odnosu na druge zemlje članice te da je u tome motivirana svojom političkom pripadnošću, Reding je odgovorila da su to sve gluposti.

– Jednostavno ne mogu odgovarati na svaku besmislicu koju netko negdje izgovori. Potpisala sam Poglavlje 23 pristupnog procesa s današnjom vladom, a ona je socijalistička, ako se ne varam. Dakle, potpisala sam i pregovarala u zadnjoj etapi ulaska Hrvatske u EU s današnjom, ne bivšom vladom – kazala je Reding, dodavši da je prozivala i Mađarsku, a tamo je na vlasti stranka koja pripada Europskoj pučkoj stranci.

– Ja jednostavno ne razumijem ovu glupost – kazala je Reding, koja nije htjela reći koje će točno sankcije biti određene Hrvatskoj ako dođe do njihovog uvođenja.

Pročitajte još

Država će podstanarima plaćati dio stanarine?

Dulist

(FOTO) Pogledajte kako je bilo na koncertu 4Tenora

Dulist

Frankovićev ‘Za dom spremni’ izazvao reakcije: Gdje je odgovornost?

Dulist