Grad

REAKCIJA GRADA Investitor parkirališta morao je osigurati adekvatnu oborinsku odvodnju

parking miovic.kamperi 6

Grad Dubrovnik odgovorio je na nedavne izjave investitora i vlasnika parkirališta na Ilijinoj glavici, Vedrana Miovića, te tvrtke SMJEŠTAJ I TO d.o.o., vezano za situaciju s oborinskom odvodnjom na toj lokaciji. U svojoj reakciji, gradske vlasti ističu važnost poštivanja propisanih uvjeta kako bi se izbjegli problemi s plavljenjem.

Odgovor Grada prenosimo u cijelosti:

-Upravni odjel za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika dana 27. veljače 2023. izdao je posebne uvjete uređenja prostora iz područja oborinske odvodnje za zahvat u prostoru infrastrukturne namjene prometnog sustava, u naravi parkirališta u Ulici Ivana Matiješevića, s naglaskom kako na predmetnoj lokaciji u neposrednoj blizini ne postoji izgrađen sustav oborinske odvodnje.

Među navedenim uvjetima, između ostalog, navodi se da „upuštanje oborinske vode u upojne bunare treba izvesti na način da se ne ugroze okolna zemljišta, objekti i prometne površine“.

Dalje se navodi kako je investitor dužan hidrološkim i hidrauličkim proračunom dokazati kapacitet upojnosti upojnih bunara kako uslijed neodgovarajućeg kapaciteta ne bi došlo do štetnih djelovanja po predmetne objekte, okolna zemljišta i objekte. Posebnim uvjetima se također nalaže da je za osiguranje dostatne upojnosti podloge potrebno izraditi zacijevljene upojne bušotine za dubinsku infiltraciju voda iz infiltracijskih polja (upojnih bunara) u propusne geološke slojeve. Ovo podrazumijeva izradu bušotina promjera min. 110 mm do dubine na kojoj se ne zatekne propustan sloj.

Zaključno, posebni uvjeti izdani investitoru od strane Grada Dubrovnika formirani su uzevši u obzir činjenicu da na predmetnoj lokaciji u neposrednoj blizini ne postoji izgrađen sustav oborinske odvodnje i da je sve izvedeno kako je propisano zasigurno ne bi došlo do plavljenja okolnih površina.- odgovorili su iz Grada Dubrovnika.

 

Pročitajte još

Voda s izvorišta Palata i dalje nije za piće, pogledajte raspored cisterne

Dulist

Idućih mjesec dana prometni redari upravljat će raskrižjima

Dulist

Radovi na sanaciji suhozida u ulici Vlaha Bukovca trebali bi započeti u najkraćem mogućem roku

Dulist