Aktualno

Raspisan natječaj za čelnu osobu Kinematografa, Konsuo ide po treći mandat

niksa konsuo1003

Kinematografi Dubrovnik raspisali su natječaj za novog ravnatelja ili ravnateljicu. Na natječaj se, potvrdio je za DuList, planira javiti i aktualni ravnatelj ove gradske javne ustanove Nikša Konsuo. On je, podsjetimo, na čelo Kinematografa došao 2016. godine kada mu je protukandidat bio Srđevac Igor Miošić. Četiri godine kasnije bio je jedini kandidat za ravnateljsko mjesto te je dobio podršku Gradskog vijeća i za drugi mandat.
Na pitanje koja će biti okosnica njegovog programa s kojim će se javiti na natječaj i pokušati dobiti povjerenje i za treći mandat, ističe kako je to prije svega REEL projekt.
-Taj projekt je s 80 posto sufinanciran sredstvima EU, a u njemu sudjeluju još dva partnera iz Hrvatske te tri iz Italije. To je za našu ustanovu projekt težak oko 420 tisuća eura, koji će trajati sve do 1. rujna 2026. godine. Nama je tu najzanimljivije to što će nam se odobriti sredstva za oformiti dugoželjeni filmski centar u Luži. Idemo u tom smjeru i to je najveća okosnica rada u idućem razdoblju – rekao je Nikša Konsuo.
Natječaj za ravnatelja otvoren je do 24. listopada, a kandidati koji se prijave moraju imati završen diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili s njim izjednačen studij te najmanje 5 (pet) godina rada u kulturi, uz ostale uvjete navedene u natječaju.

Banner 300x250 DU 1

Pročitajte još

[TEMAT MORE] TP Line: Brza i pouzdana poveznica otoka i kopna

Dulist.hr

Ministar Bačić o sudaru na Korčuli: “Počinjena manja šteta, prijavio sam policiji”

Dulist

Probušene gume Ryanairovog aviona zaustavile promet u Bergamu, otkazan let i za Dubrovnik

Dulist