Aktualno

Radi se studija izvedivosti za projekt navodnjavanja Donje Neretve

Sastanak o Neretvi

Župan Nikola Dobroslavić i njegova zamjenica Marija Vučković s voditeljem Nacionalnog projekta navodnjavanja i gospodarenja poljoprivrednim zemljištem i vodama u Republici Hrvatskoj pri Hrvatskim vodama Marinkom Galiotom održali su radni sastanak oko 300 milijuna kuna vrijednog nacionalnog pilot-projekta navodnjavanja Donje Neretve.

Na sastanku su bili predstavnici općina i gradova iz doline Neretve, ravnatelj Županijske lučke uprave Antun Banovac, predstavnik Hrvatskih voda Joško Erceg te v.d. pročelnika za poljoprivredu i ruralni razvoj Ivica Prović.

Nacionalni pilot projekt navodnjavanja Donje Neretve pokrenut je sredinom prošlog desetljeća. Izrađen je idejni projekt, odobrena studija procjene utjecaja na okoliš te je dobivena lokacijska dozvola. Trenutno se rade glavni i izvedbeni projekti te studija izvedivosti, kako bi projekt bio spreman za prijavu na natječaje za financijska sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj.

Realizacijom projekta bi se trebali riješiti problemi uzrokovani sušom i uočeni povećani salinitet na području doline Neretve.

Na sastanku se razgovaralo o održavanju budućih sustava nakon puštanja u pogon i organiziranju krajnjih korisnika.

Pročitajte još

Traži se odbjegla kokoš! Jeste li je vidjeli?

Dulist

PROMETNA NA RATCU Albanka puštena iz istražnog zatvora, obitelj traži pravdu za poginule Katu i Stipu!

Dulist

Policija danas pojačano nadzire vozače mopeda, motocikala, romobila…

Dulist