Grad

PRVI RAZGOVOR S POVJERENICOM NADOM MEDOVIĆ ‘Tete u vrtićima’ ne moraju strahovati, svi će dobiti plaću

nada medovic005

Iako se po medijima naveliko špekuliralo o tome kako će Zdenko Medović biti povjernik Vlade do izbora u svibnju, u ogromnom obratu koji je uslijedio ta dužnost stavljena je na njegovu suprugu.

Nada Medović, pročelnica službe Gradskog vijeća dužnost povjerenice preuzela je u ponedjeljak, a za DuList je otvoreno progovorila o prljavoj kampanji koja se provodi, sudskom procesu između njezinog supruga i Grada Dubrovnika, kao i imaju li ‘tete u vrtićima’ strahovati za svoje plaće.

Za početak recite nam nam malo više o sebi, javnost Vas prvenstveno zna kao tajnicu Gradskog vijeća, ali ništa osobno o Vama? Rođeni ste u zidinama?
Istina je da ne volim pričati o sebi, ali uvijek s ponosom pričam o svojoj obitelji, suprugu i svojih dvoje sinova koji su mi cijeli život potpora i uzdanica. Da, istina je i da sam gradsko dijete i to je dio života kojega se također uvijek rado sjećam, ali ono što prvenstveno vjerujem da zanima naše sugrađane, je moje znanje, sposobnost i profesionalnost. Stoga, diplomirala sam na Pravnom fakultetu u Zagrebu, nakon čega sam kratko vrijeme radila na Općinskom sudu u Dubrovniku i u Dubrovkinji. U Gradu Dubrovniku sam se zaposlila 1994. godine, gdje radim i danas. Iako mi je Fakultet dao potrebno znanje, mogu reći da sam najviše iskustva stekla radeći upravo u gradskoj upravi, a nit vodilja kojom se uvijek rukovodim je strogo pridržavanje Zakona i zakonskih smjernica, a kojim ću se isključivo rukovoditi i u narednim mjesecima kako bi naš Grad funkcionirao besprijekorno.

Je li Vas iznenadio poziv iz Vlade da prihvatite dužnost povjerenice? Jeste li dugo razmišljali?
Mogu reci da me je iznenadio , ali nakon kratkog razmišljanja odlučila sam prihvatiti tu obvezu i časnu dužnost. Moram reći kako je to veliko priznanje mom dugogodišnjem radu u Gradskoj upravi i u jedno sam sigurna, a to je da ću tu časnu dužnost obavljati profesionalno i savjesno, kao što sam i proteklih 25 godina profesionalno obavljala dužnost tajnice Gradskoga vijeća. Drago mi da je moj rad prepoznat i dat ću sve od sebe da u narednim mjesecima budem dostojan predstavnik našega Grada i svih njegovih građana.

 

Što je Nada Medović rekla o svom suprugu i sudskom procesu između njega i Grada, ali i o drugim temama, potražite u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović