Sport

PRVI DUBROVAČKI POLUMARATON Trčali zidinama i Stradunom i fotografirali: “Ovo je predivno!”

polumaraton1 6

Prvi dubrovački međunarodni polumaraton danas je startao Utrkom dubrovačkim zidinama, 2K Run the wall.

Od deset jutros, trkači su krenuli od Caffe bara Cele prema zidinama, po zidinama pa natrag na Stradun, na isto mjesto. Ova utrka bila je ograničena na pedeset sudionika.

– Ovo je predivno! – uzvikivali su zadihani, ali uzbuđeni trkači dok su prolazili zidinama, zaustavljajući se čak i da naprave pokoju fotografiju za uspomenu.

Kako je istaknuo pobjednik Ante Visković, on je dionicu od nešto više od dva kilometra istrčao za nepunih 11 minuta.

”Trčao sam već dosada tri ”skalinade”, ali ovo je jedna od težih utrka zbog stepenica i dužine staze”, rekao je Živković te dodao kako se trčanjem intenzivnije počeo baviti prije dva mjeseca.

Alen Bošković direktor”Prvog dubrovačkog polumaratona”, istaknuo je kako je cilj i utrke zidinama i polumaratona koji će se održati u nedjelju točno ono što moto cijele manifestacije kaže – ”Više od utrke”.

”Samo ove godine povećali smo broj trkača za 100 posto u našem atletskom klubu, želimo potaknuti građane da nam se priključe, a ovo je i sjajna promocija grada”, rekao je Bošković.

Inače, u nedjelju se trči polumaraton u duljini nešto više od 21 kilometar. Za tu utrku prijavilo se 390 trkača iz 34 različite države svijeta.

zidine-trcanje-run-the-wall001

Osim 2K Run the wall, cijelu subotu odvija se popratni program – expo u hotelu Valamar Lacroma, a sportsku atmosferu donosi vam u galeriji naš Zvonimir Pandža!

Pogledajte fotografije koje je DuList napravio na zidinama, na Stradunu i svim okolnim točkama prvog dubrovačkog polumaratona! 

Pročitajte još

PK Jug osvojio novih 6 medalja

Dulist

ODLIČNI REZULTATI Barčot seniorski prvak, Nenadiću bronca

Dulist

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist