Crna kronika

Provodi se istraga protiv dvije osobe zbog ‘muljaže’ s prodajom stanova

stan zgrada

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv državljanke Republike Hrvatske (1968.) i državljanina Republike Hrvatske (1954.).

Istraga se provodi zbog osnovane sumnje da je prvookrivljenica počinila dva kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, a da je drugookrivljenik počinio jedno kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju poticanjem.

-Postoji osnovana sumnja da je prvookrivljenica tijekom druge polovine 2011. i početkom 2012. godine, kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Dubrovniku, sklopila dva ugovora o kupoprodaji dva stana u vlasništvu trgovačkog društva, od kojih je jedan stan, po nagovoru drugookrivljenika prodan i predan kćeri drugookrivljenika bez i djelomičnog plaćanja kupoprodajne cijene, dok sredstva naplaćene kupoprodajne cijene za drugi stan nisu u cijelosti položena na poslovne račune trgovačkog društva pa je prvookrivljenica zadržala za sebe iznos od 10.041,00 eura na štetu trgovačkog društva – navode iz Županijskog državnog odvjetništva.

Foto Ilustracija

Pročitajte još

UBOJSTVO U POKUŠAJU NA KORČULI Nožem nasrnuo na izvanbračnu suprugu i teško je ozlijedio

Dulist

Državljanin BiH (36) vozio s 3 promila alkohola

Dulist

Vozio po Lastovu alkoholiziran i pod utjecajem droga

Dulist