AktualnoGrad

Proslavljeno 55. godina Društva Dubrovčana i prijatelja dubrovačke starine u Zagrebu

proslava 55 godina drustva dubrovcana u zagrebu

U Hotelu Westin u Zagrebu održana je svečana proslava 55. godina Društva Dubrovčana i prijatelja dubrovačke starine u Zagrebu.

Svečanost je otvorila predsjednica Društva Dubrovčana Nikolina Klaić, koja je svima zahvalila na dolasku i želji da društvo kroz sve protekle godine opstane i bude primjer jednog lijepog zajedništva.

Na početku je prisutne pozdravio gradonačelnik Franković zahvalivši zajednici Dubrovčana na djelovanju, promicanju imena Grada kroz različite projekte i aktivnosti.

Na svečanosti su prisustvovali i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, potpredsjednica Europske komisije, Dubravka Šuica, župan Nikola Dobroslavić, biskup mons. Roko Glasnović, načelnik Općine Ston, Vedran Antunica, državna tajnica Zrinka Raguž te izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, Lana Križaj.

Dodijeljene su također povelje zahvalnosti Katiji Bakiji koju je u njeno ime preuzela Ivana Bakija, DPDS-u koju je preuzeo Vedran Kosović, Gradu Dubrovniku koju je preuzeo Mato Franković te posthumno Hrvoju Matiću.

Ovaj događaj humanitarnog karaktera održan u hrvatskoj metropoli okupio je brojne prijatelje i žitelje Dubrovnika i Dubrovačko neretvanske županije.

Održan je i kulturno-umjetnički program te promocija vina iz Dubrovačko-neretvanske županije, a tijekom svečane večere održana je i humanitarna lutrija čiji je prihod namijenjen za stipendiranje studenata bez roditeljske skrbi koji su odrasli u Domu Maslina, a koji studiraju u Zagrebu.

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist