Grad

Projekt revitalizacije TUP-a prepoznat kao primjer uspješne priče New European Bauhausa

tup new european bauhaus

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić, na poziv povjerenice Europske komisije za koheziju i reforme Elise Ferreire, sudjelovala je u Bruxellesu na New European Bauhaus Festivalu gdje je predstavila projekt revitalizacije TUP-a.

Sudjelujući uz povjerenicu Ferreire na panelu „Promjena na terenu: uspješne priče NEB-a“ zamjenica Tepšić je prezentirala dosadašnje rezultate projekta. Projekt transformacije građanima nedostupnog industrijskog prostora površine 9.000 metara kvadratnih u centru grada u novo kulturno-društveno središte otvoreno za građane i posjetitelje istaknut je kao primjer dobre.

Uputila je zahvalu Europskoj komisiji na prepoznavanju vrijednosti projekta revitalizacije TUP-a kao i na dosadašnjoj potpori koja je, ocijenila je, bila ključna u razvoju projekta i definiranju njegovih ciljeva. Istaknula je da je TUP već danas služi svrsi definiranoj projektom jer je dom brojnim kreativcima, umjetničkim društvima i udrugama mladih iz različitih područja, ali i privatnim inicijativama poput muzeja i klubova.

Grad Dubrovnik pokrenuo je realizaciju faza projekta poput uređenja nekadašnje tvorničke alatnice u novu gradsku knjižnicu i depot te je spreman za prijavu na natječaje za financiranje putem fondova Europske unije po dostupnosti istih.

Podsjetimo, nakon strateške kupovine društva TUP d.d. u travnju 2022., najveće pojedinačne akvizicije Grada Dubrovnika u posljednjih 30 godina, projekt revitalizacije industrijskog prostora odabran je od strane Europske komisije kao jedan od 20 najboljih projekta u Europi u sklopu inicijative Novi europski Bauhaus. Gradu Dubrovniku pružena je stručna tehnička pomoć za stvaranje održivog modela revitalizacije prostora.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist