- 140 g maslaca sobne temperature
- 110 g šećera
- 3 paketića vanilin šećera
- 2 jaja
- 200 g pirovog brašna
- ½ paketića praška za pecivo
- 3 veće banane
- 160 g lješnjaka i badema (mix)
- 100 g bijele čokolade
- 200 g zamrznutih malina
VRIJEME PRIPREME: 30 minuta
VRIJEME PEČENJA: 50 minuta
BROJ PORCIJA: 15 kom
ENERGETSKA VRIJEDNOST PO PORCIJI: 284 kcal
Orašaste plodove kratko tostirajte, ohladite pa usitnite u blenderu. Ja ih skoro sve sameljem, samo dio ostavim u komadićima da malo krcka pod zubima. Vi napravite kako volite, možete sve samljeti ili pola samljeti, a pola krupno nasjeckati.
Bijelu čokoladu nasjeckate na male komadiće pa ostavite sa strane.
Maslac sobne temperature pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte jaja i vilicom izgnječene banane pa sve dobro izmiksajte.
Zatim dodajte prosijano brašno i prašak za pecivo. Umjesto pirovog možete koristiti i obično pšenično glatko brašno. Na kraju umiješajte usitnjene bademe i lješnjake, zamrznute maline te usitnjenu bijelu čokoladu.
Pripremljenu biskvitnu smjesu izlijte u duguljasti kalup za pečenje kojeg ste prethodno dobro namastili i pobrašnili. Kolač pecite otprilike 50 minuta na temperaturi od 170 °C. Štapićem za ražnjiće ili testerom za biskvit provjerite je li kolač pečen. Pečeni kolač ostavite da se hladi u kalupu cca 10 minuta, a zatim ga pažljivo izvadite iz kalupa i ostavite da se do kraja ohladi na sobnoj temperaturi. Poslužite uz kavu, čaj ili mlijeko.