Kultura

PRESTIŽNI FESTIVAL Midsummer Scene drugi put gostuje na Bermudama!

DMD DVA BARDA MIDSUMMER 5

Midsummer Scene Festival drugi put gostuje na prestižnom Bermuda Festival of Performing Arts, jednom od najuglednijih festivala Sjevernog Atlantika.

Međunarodni festival koji okuplja najbolje svjetske kulturne sadržaje s ciljem edukacije, inspiracije i zabave, uvrstio je Shakespearea s Lovrjenca u svoj program, a obzirom da rijetko dva puta pozivaju iste projekte, ovo je potvrda izvrsnosti jedinog kazališnog festivala u Hrvatskoj na engleskom jeziku. Glumačku postavu Sna Ivanjske noći, pod redateljskom palicom Helen Tennison, 25. i 26. siječnja 2019. čeka novi izazov kada će publici prekrasnog bermudskog otočja u Earl Cameron Theatru u Hamiltonu, predstaviti vrhunsko ostvarenje u kojem su ovog ljeta u Dubrovniku uživale tisuće posjetitelja iz cijelog svijeta.

Midsummer Scene Festival prvi je put na Bermudama gostovao početkom 2017. godine s komedijom Na tri kralja te tamo oduševio brojne kulturne uglednike kao i mnogobrojnu publiku koji su na nadolazeći festival odlučili pozvati i predstavu San Ivanjske noći, samim time što od ove godine pokreću potprogram Shakespeare on the Rock Series. Bermuđani svoj otok zovu The Rock (ili stijena) i otuda ime Shakespeare on the Rock, a upravo je ovaj otok bio nadahnuće za Shakespearovu Oluju. Tematika Bermuda Festival of Performing Arts ovog je puta osnaživanje žena, a uz okupljanje brojnih svjetskih predstava, Festival se može pohvaliti i uspješnim programom školskih stipendija koji uvelike pomaže mladim umjetnicima ovog otočja.

Bermuda Festival of Performing Arts jedan je od najvećih i najiščekivanijih kulturnih događaja na Bermudama, a na svojem 44. izdanju okupit će neke od renomiranih umjetničkih imena poput Grammyjem nagrađivane jazz grupe The Manhattan Transfer, svjetski poznatog obiteljskog zabavljača i mađioničara Louis Pearla s njegovom točkom The Amazing Bubble Man, deseterostruko Grammyjem nagrađivane pop, rnb i jazz glazbenice Chaka Khan, predstave Nina Simone – Four Women i brojnih drugih kulturnih i zabavnih sadržaja.

Midsummer Scene Festival proteklog je ljeta svojim najboljim izdanjem proslavio pet uspješnih godina kroz koje se pokazao kao jedinstvena kulturna ponuda Dubrovnika i Hrvatske koja uživa podršku brojnih institucija te pohvale domaćih i međunarodnih medija. Nezaboravan doživljaj povijesne i kulturne baštine kroz kazališnu čaroliju iz godine u godinu privlači sve više posjetitelja iz cijelog svijeta koji sasvim sigurno s nestrpljenjem očekuju sljedeću godinu i nova uzbuđenja barda engleskog stvaralaštva.

Festival Midsummer Scene je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London.

Pročitajte još

(FOTO) Pogledajte kako je bilo na Mostar Sevdah Reunion na Orsuli

Dulist

Radionica izrade sunčane čipke

Dulist

[FOTO] Otvorena izložba ‘Mediteran u hrvatskom slikarstvu 20. i 21. stoljeća’

Dulist