Zanimljivosti

Presjek turističkih pothvata naše županije

konobar turisti8989

Dubrovačko – neretvanska županija zabilježila je najbolje rezultate na Jadranu, pa je tako u osam mjeseci u odnosu na prošlu godinu zabilježeno povećanje broja dolazaka za 10 posto, a noćenja su pritom porasla za 7,5 posto.

Zbog odličnog rezultata, župan Nikola Dobroslavić pohvalio je sve djelatnike u turizmu.

Mora se dodati i kako se Turističko vijeće TZ DNŽ usprotivilo najavljenom ukidanju linije Croatia Airlines prema Frankfurtu  te je najavljeno kako će biti upućen dopis Vladi, CA i Hrvatskoj turističkoj zajednici kako bi se ta linija zadržala.

 Raspravljajući o brodskim linijama TV TZ DNŽ komentiralo je ukidanje  linije Dubrovnik-Rijeka te ukidanje linije Dubrovnik-Bari. Najavljeno je kako će se zatražiti da se tijekom zimskih mjeseci održava brodska linija barem do Splita te da se u potpunosti zadrži linija prema Bariju.

TV TZ DNŽ je najavilo kako će od Ministarstva turizma zatražiti da se izvrši obećana izmjena Zakona o turističkoj pristojbi po kojoj bi županijama pripao veći udio kod raspodjele novca. Namjera je da se povećanim sredstvima financira uspostava destinacijskog menadžmenta, a sve u skladu s donesenom Strategijom razvoja turizma DNŽ.
 

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1897. Na Korčuli rođen kipar Frano Kršinić

Dulist

Australska influencerica upozorava na pravila odijevanja na hrvatskim plažama

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1977. Umro utemeljitelj Umjetničke galerije Dubrovnik Kosta Strajnić

Dulist