Aktualno

Preminuo američki kralj vina Miljenko ‘Mike’ Grgich

grgic

Američki kralj vina Miljenko ‘Mike’ Grgich preminuo je u srijedu u 100. godini života. Grgich, rodom iz malog sela Desna u Dolini neretve, bio je poznat kao kao kralj chardonnaya Napa Valleyja. Pomogao je u uspostavljanje Nape Valley kao jedne od vodećih svjetskih vinskih regija,

-S dubokom tugom javljamo da je preminuo naš osnivač Miljenko ‘Mike’ Grgich, ime koje je sinonim za inovativnost, izvrsnost i pionirski duh u svijetu vinarstva. Mikeova trajna ostavština proteže se daleko dalje od njegovih izvanrednih vina, njegove posvećenosti održivosti, njegovog mentorstva budućim vinarima i njegove nepokolebljive predanosti hrvatskom nasljeđu. Pamtit će ga njegova obitelj, brojni prijatelji, njegov voljeni Grgich Hills Estate tim i bezbrojni životi koje je dotaknuo diljem svijeta kao čovjeka dobrote, radosti, strasti, znatiželje i beskrajne zahvalnosti. Jako će nam nedostajati – napisali su iz Grgich Hills Estate kojoj je bio osnivač.

-Dok se opraštamo od Miljenka ‘Mikea’ Grgicha i slavimo život obilježen izvanrednim postignućima, dubokim utjecajem i nasljeđem koje će zauvijek inspirirati svijet vina, potičemo vas da s nama podijelite svoja sjećanja na Mikea – naveli su.

Foto: Grgich Hills Estate

Pročitajte još

9 besplatnih radionica kroz u CDMO Dubrovnik

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

MORE U DUBROVNIKU NA 29.7 STUPNJEVA Novi hrvatski rekord

Dulist