Zanimljivosti

Predstavljena knjižica o Nataliji Gržetić

oni su stvarali1

Udruga za očuvanje tradicije dubrovačkog turizma “Dubrovački izlog” održala je konferenciju za medije na kojoj je predstavila projekt o osobama koje su stvarali dubrovački turizam, a ovoga puta izdali su treču knjižicu o turističkoj djelatnici Nataliji Gržetić.

Članovi udruge tim povodom najavili su i druženje osoba koje su stvarale dubrovački turizam u restoranu Mimoza, u subotu u 11 sati, gdje će također biti predstavljena knjižica o Nataliji Gržetić koja se može kupiti za 30 kuna.

Iduće godine  u travnju namjeravaju izdati knjižicu o Stijepu Letuniću, vrsnom barmenu u dubrovačkom hotelu Argentini.

Ravnatelj Turističke i ugostiteljske škole Antun Perušina osvrnuo se na osnutak te škole koja je osnovana 1947. godine i na rad dugogodišnje ravnateljice Natalije Gržetić.

– Ona 1951. postaje ravnateljica. Dala je doprinos i zadužila sve nas koji smo došli iza nje. I ja, kao deveti ravnatelj po redu, pokušavam slijediti njene ideje. Ona je napravila školu odnosno hotel – školu. Kroz školu su iznjedrili brojne kadrove koji su bili i jesu ponos našeg turizma. Jako sam se borio da škola ostane u Dubrovniku, a nadam se i da ćemo dobiti školu kakvu je Natalija uspjela izgraditi– naglasio je Perušina. 

Voditelj restorana Mimoza u kojem će se ove subote održati druženje, Ivo Ogresta, nekad je bio učenik Natalije Gržetić koji se osvrnuo na dan kada ju je prvi put upoznao.

– Četrdeset godina poslije sjećam se tog pozdrava, tog  majčinskog pogled, ona je poznavala svakog svog učenika. I ja sam joj zahvalan za to – naglasio je.
 

Pročitajte još

[FOTO] AKCIJA ČIŠĆENJA U Uvali Lapad izvučeno čak 300 kg otpada

Dulist

PRIJAVITE SE! Nacionalni park Mljet organizira natječaj za najbolju fotografiju!

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1951. Rođen jedan od ravnatelja glazbenog programa Igara, proslavljeni dirigent Vjekoslav Šutej

Dulist