Kultura

Predstavljen novi premijerni naslov i drugi dio programa kazališne sezone KMD-a

kmd presica

Ravnatelj Kazališta Marina Držića Paolo Tišljarić predstavio je jutros program do kraja kazališne sezone koja počinje sa, malo je reći uspješnicom, ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ koju je upravo on režirao prema romanu Ivane Lovrić Jović a dramatizaciju potpisuje Marijana Fumić. Pretpremijera je zakazana za srijedu 17. siječnja, a premijera dan nakon, dakle u četvrtak 18. siječnja. Uz Tišljarića o kazališnoj premijeri ove koprodukcije Kazališta Marina Držića i Dubrovačkih ljetnih igara govorila je i glumica koja je za ulogu none Anne bila nominirana za prestižnu Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji Najbolja sporedna glumica – Mirej Stanić.

kmd paolo
-Nakon ove predstave slijedi klasična komedija Mollierov ‘Umišljeni bolesnik’ u režiji Lee Anastazije Fleger koja se već predstavila u našem kazalištu s režijom predstave ‘Blizanke’ 2019. koja je dobila brojne nagrade i ovo je bio prigodan nastavak suradnje. Bit će i puno zanimljivih gostovanja. Mi smo se upravo vratili iz Podgorice gdje smo gostovali s našim ‘Kraljicama’. Njihov će nacionalni teatar gostovati kod nas sa predstavom ‘Ja sam ona koja nisam’ Mate Matišića koji je sigurno jedan od najizvođenijih i trenutno najboljih hrvatskih živućih pisaca. I nekako je ta Matova suradnja s njima i potaknula ovu našu novu suradnju i nadam s da će se ona nastaviti u daljnjim godinama. Gostovat će i predstava ‘Vitača’ u režiji Sare Stanić u kojoj glumi jedna od ikona hrvatskog glumišta Lela Margitić koju ćete vidjeti na našoj maloj sceni u Bursi. Isto tako stiže nam predstava ‘Na dnu oceana postoje novi svijetovi’ Romana Nikolića koja je također osvojila brojne nagrade na domaćim festivalima – otkrio je Tišljarić te najavio i reprizne izvedbe ‘Kraljica’, ‘Candide ili Optimizam’ kao i više gostovanja sa predstavom ‘Vidi kako Lokrum pere zube’.

kmd mirej

Mirej Stanić se osvrnula na kazališnu premijeru predstave ‘Vidi kako Lokrum pere zube’.
-Lijepo je bilo igrati na Lokrumu međutim isto se veselim kazališnoj izvedbi. Tamo smo se borili sa raznim alergijama, vjetrometinom… tako da će nam ova ušuškana atmosfera kazališta sigurno dobro doći. Dapače donijet će možda i nešto novo u predstavi. Pretpostavljam da će dobiti jednu drugu vrstu topline. Jer to je ipak priča koja se događa u nečijem dnevnom boravku i intimnijoj atmosferi – kazala je Mirej.

Foto: KMD

Pročitajte još

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovoljetna Art&Wine radionica

Dulist

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist