Sport

PREDIVNA GESTA I PRIMJER SVIMA Donna Vekić donira cijelu zaradu od OI u humanitarne svrhe

donna vekic 2

Donna Vekić je na Olimpijskim igrama u Parizu osvojila srebrnu medalju te oduševila nastupom, a sada je objavila kako će donirati u humanitarne svrhe sav novac koji joj je namijenjen zbog osvojenog odličja.

– Za srebrnu medalju Vekić će dobiti od Republike Hrvatske novčanu nagradu u iznosu od 26 tisuća eura. Donna je odlučila navedenu zaradu donirati u humanitarne svrhe u neki od projekata koji se planiraju u njenom Osijeku.

Poznato je kako je Donna kada nije na teniskim terenima duboko angažirana u humanitaran rad. Jedna od njezinih najznačajnijih inicijativa je suradnja s udrugama koje pomažu djeci i mladima. Donirala je značajna sredstva za bolnice i organizacije koje pomažu djeci oboljeloj od najtežih bolesti, a uz to, aktivno se uključuje i u prikupljanje sredstava za razne dobrotvorne projekte. Organizirala je nekoliko humanitarnih događaja, uključujući teniske turnire i gala večere, čiji prihod ide za različite humanitarne svrhe.

“Pripadnost i bezrezervna podrška cijele Hrvatske, a posebno mog Osijeka i Osječko baranjske županije, dali su mi neizmjernu snagu i čeličnu volju da mom gradu donesem medalju iz Pariza. Gdje god živjela i radila, Osijek je zauvijek moj prvi, jedini i pravi dom. Zato me raduje što se Osijek razvija iz dana u dan, i što se bavi mladima.

Grad Osijek prepoznao je projekt teniskih trena s Grand Slam podlogama i zbog njihove podrške sve je više osječke djece i mladih koji igraju tenis. Želim da se ova medalja upiše još dubljim značajem i usreći one kojima je pomoć najpotrebnija.

U razgovoru s gradonačelnikom Ivanom Radićem o budućim planovima i željama u razvoju grada, posebno me dojmila ideja izgradnje senzornog parka za djecu s poteškoćama u razvoju. Stoga ću svoju nagradu preusmjeriti u osječki Centar za odgoj i obrazovanje ‘Ivan Štark’, time podržati ideju senzornog parka i potaknuti razvoj svakog djeteta u Osijeku.”

Grad Osijek nagradio je Vekić gestom koja je trenutno u procesu. Gradski teniski centar nosit će ime po tenisačici kako bi njezin uspjeh u Parizu zauvijek ostao zabilježen – objavila je na društvenim mrežama tenisačica.

Pročitajte još

Večeras u Zagrebu doček srebrnih Barakuda, sutra na Stradunu!

Dulist

Hrvatska je na Olimpijskim igrama osvojila sedam medalja, provjerite gdje se našla na završnoj ljestivci

Dulist

[FOTO] U Orebiću prezentirali sport obaranje ruku

Dulist