Kultura

Predavanje ‘Trg kao dijagram dijaloga i identiteta grada’ u Studentskom domu

studentski dom002

Hrvatska komora arhitekata – Područni odbor Dubrovnik, Društvo arhitekata Dubrovnika i Studentski centar Sveučilišta u Dubrovnika organiziraju 3. predavanje u ciklusu ‘Grad kao mjera’ pod nazivom ‘Trg kao dijagram dijaloga i identiteta grada’. Predavač je doc. art. dr. sc. Ivana Tutek, dipl. ing. arh., a predavanje će se održati u ponedjeljak, 22. svibnja u 18 sati u maloj dvorani Studentskog centra u Dubrovniku, Marka Marojice 2b.

Predavanje tematizira javni prostor grada kao mjesto dijaloga i identiteta zajednice: u prvom dijelu kroz prikaz dva aktualna projekta Ateliera Minerva te zaključno u osvrtu na dubrovački prostor.

Stvaranje javnog prostora u gradu predstavljeno je kao dinamički proces u svim fazama razvoja kroz prikaz brojnih umjetničkih i tehničkih suradnji ostvarenih tijekom projektiranja, dijagrami koncepta, nacrti, dizajnerske suradnje i izvedbe, transparentni kolaži procesa izvedbe, prikazi tehničkih suradnji i realizacije te naknadnih performansi urbanog prostora i dogradnja urbanog identiteta kroz grafički dizajn i literaturu, izložbe, umjetničke performanse i poeziju. Prisutno je brisanje granica između različitih domena umjetnosti – trg postaje dijagram između prošlosti i budućnosti, apstrakcije i stvarnosti, života i umjetnosti.

Arhitektica dr.sc. Ivana Tutek rođena 1969. godine, docentica je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Kabinetu za crtanje i plastično oblikovanje. Radi u nastavi te surađuje na arhitektonsko-urbanističkim projektima i znanstveno-stručnim studijama, izložbama, radionicama i publikacijama. Od 2005. godine vodi Atelier Minerva. Bavi se istraživanjem i projektiranjem kompozicijskih dijagrama i javnih prostora grada. Koautorica je mnogih nagrađivanih projekata koji su objavljeni u domaćoj i međunarodnoj stručnoj literaturi.

Predavanje Trg kao dijagram dijaloga i identiteta grada u Studentskom domu

Foto: Hrvatska komora arhitekata – Područni odbor Dubrovnik

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist