Aktualno

PRAVDA ZA KATU I STIPU Prosvjed sutra u 19 i 30 ispred zgrade suda

kk

Obitelj Đerek poziva na mirni prosvjed sutra, 20. srpnja u 19 i 30 sati, ispred zgrade suda u Dubrovniku, na adresi Dr Ante Starčevića 23.

Podsjetimo, dvadesetdevetogodišnja Albanka Klevisa Ymeri pretječući drugo vozilo frontalnim sudarom udarila je u automobil kojim je upravljao Stjepan Đerek, te je prouzročila ubojstvo Stjepana i njegove sestre Katarine.

Odlukom Općinskog suda u Dubrovniku određeno je da se počiniteljica Albanka brani se sa slobode.

Nezadovoljni odlukom odlučili su protestirati, a napravili su i Facebook stranicu koju možete pogledati OVDJE.

Objavili su također sljedeću objavu.

– Razumijemo da su se pojavili komentari zbog organizacije našeg prosvjeda, posebno u vezi s pitanjem prijevoza i datuma održavanja. Želimo vas obavijestiti o razlozima iza naših odluka i trenutne situacije.

Nažalost, zbog iznenadnih i nepredviđenih okolnosti, nismo imali dovoljno vremena za organizaciju prijevoza za sve zainteresirane te za pomak na kasniji datum. Organizacija ovakvog prosvjeda zahtijeva značajne pripreme i odobrenja, a sve se odvijalo u vrlo kratkom vremenskom okviru.

Od jučer smo intenzivno radili na prikupljanju svih potrebnih dozvola kako bismo osigurali da naš mirni prosvjed bude legalan i siguran. Nažalost, zbog procedura i vremena koje je potrebno za obradu zahtjeva, nije bilo moguće organizirati prosvjed za sljedeći tjedan, jer se očekuje da presuda bude donesena već u ponedjeljak.

Iako smo svjesni da bi bilo idealno imati više vremena i bolju logistiku, naš cilj je bio organizirati prosvjed što je brže moguće kako bismo na vrijeme izrazili naš glas i borili se za pravdu za Stipu i Katu. Vaša podrška i razumijevanje u ovom teškom trenutku nam puno znače.

Hvala vam što ste uz nas i što razumijete okolnosti u kojima radimo. Vidimo se sutra u 19:30h ispred zgrade suda u Dubrovniku – stoji u objavi.

Pročitajte još

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i Parkinga Gradac

Dulist

Iz Valamara reagirali i kategorički odbacili tvrdnje optužbe Udruge Divlja liga

Dulist

KRAJ TOPLINSKOG VALA? Stiže promjena, najavljena nevremena, izdana upozorenja za tri regije

Dulist