Grad

Povećanje Proračuna za 2015. godinu, evo kad je rebalans

andro vlahusic 080715 1

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić održao je danas sastanak s predstavnicima klubova vijećnika Gradskog vijeća Grada Dubrovnika na temu rebalansa proračuna za 2015. godinu.

Sastanku su se odazvali predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković, Marko Potrebica (HDZ), Lukša Matušić (DDS), Mladen Gojun (SDP) i Maro Kristić (SJG), a nazočio mu je i pročelnik Upravnog odjela za proračun, financije i naplatu Nikola Pavlović.

Pročelnik Pavlović obrazložio je glavne odrednice rebalansa, koji se provodi zbog subjektivnih i objektivnih promjena na prihodovnoj i rashodovnoj strani proračuna. Istaknuto je najvažnije povećanje na prihodovnoj strani, u iznosu od 18 milijuna kuna. Taj iznos Hrvatska elektroprivreda d.d. uplatila je 26. studenoga u proračun Grada Dubrovnika, a temeljem pravomoćne presude Županijskog suda u Zagrebu u procesu koji traje od 1997. godine.

Rebalans proračuna naći će se na izglasavanju na sjednici 12. prosinca, a usuglašeno je kako će se višak sredstava utrošiti na programe i projekte od važnosti za građane.

Pročitajte još

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist