AktualnoUrednički izbor

POTRAŽNI TIMOVI U ALBANIJI ‘Lokalne snage zadovoljne su našim trudom i radom’

albanija potrazni tim

Potražni timovi Državne intervencijske postrojbe u konstantnoj su potrazi u albanskom Draču pogođenom potresom ovog utorka.

‘Sve pred nama postavljene izazove riješili smo s uspjehom. Lokalne snage zadovoljne su našim trudom i radom’, javljaju iz Albanije članovi Hrvatske Udruge za Obuku Potražnih Pasa. Potražni psi su po dolasku i kretanju u potražnu akciju u prvoj ruševini locirali potencijalno živu osobu. Proces spašavanja preuzeli su dalje tehnički timovi.

-Sad slijedi utrka i borba s vremenom, prošla su prva 24 sata nakon kojih se smanjuju šanse za preživljavanje pronađenih – zato intenzivno radimo kako bi svo vrijeme koje provodimo na terenu posvetili što kvalitetnijoj potrazi – izjavio je u Albaniji Tomislav Marević, voditelj Službe za operativnu pripravnost MUP-a, a prenosi HUOPP.

Inače, tim za traganje i spašavanje u ruševinama sastavljen od 15 pripadnika Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH i osam potražnih pasa za spašavanje s dva vojna helikoptera MORH-a nalaze se u Albaniji.
Potražni timovi za spašavanje u ruševinama Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa mobilizirani u svrhu pomoći i potpore albanskim službama zaštite i spašavanja.

Mobiliziranim potražnim timovima HUOPP-a, pridružila su se i tri tima iz partnerske udruge Kossp Zagreb. Helikopterske posade Hrvatskog ratnog zrakoplovstva ostat će na raspolaganju u Albaniji do daljnjega.

Izvor: Facebook / HUOPP – Hrvatska Udruga za Obuku Potražnih Pasa

 

Pročitajte još

Shaquille O’Neal večeras u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Klevisa Ymeri ostaje u pritvoru: Županijski sud ukida odluku o jamčevini

Dulist