Kultura

Potpisan sporazum između Društva hrvatskih književnika, Matice hrvatske i Općine Posušje

anita martinac

U Posušju je potpisan Sporazum o ustanovljenju književne nagrade ‘Benjamin Tolić’ i stipendije ‘Benjamin Tolić’ između Društva hrvatskih književnika, Matice hrvatske i Općine Posušje.

Inicijativu za utemeljenje nagrade pokrenula je Anita Martinac, predsjednica Južnohrvatskog ogranaka Društva hrvatskih književnika, te je zastupajući interese Društva hrvatskih književnika uspostavila suradnju s Antom Begićem, načelnikom Općine Posušje i Mirom Gavranom, predsjednikom Matice Hrvatske, koji su dali punu podršku projektu.

Sporazum su potpisali Zlatko Krilić, predsjednik Društva hrvatskih književnika, Blago Kovač, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Posušju i Ante Begić, načelnik Općine Posušje, po kojem književnu nagradu za najbolje prozno djelo na temu zavičajnog identiteta i autohtone narodne kulture dodjeljuje Društvo hrvatskih književnika, dok učeničku stipendiju dodjeljuje Općina Posušje.

Domaćin manifestacije je Ogranak Matice hrvatske u Posušju, koji će sa ostalim supotpisnicima, te obitelji Tolić i Zavičajnim društvom Posušje, u sklopu programa Posuško lito 9. kolovoza 2023. otkriti poprsje književniku Benjaminu Toliću povodom Dana Općine. Narednog dana, 10. kolovoza održat će se simpozij o liku i djelu književnika Benjamina Tolića, kada će se upriličiti svečana dodjela književne nagrade.

Natječaj za književnu nagradu je otvoren do 20. travnja 2023. i može se pročitati na stranici Društva hrvatskih književnika.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist