Aktualno

POSTAVLJENI ‘LEŽEĆI POLICAJCI’ Djeca iz Popovića dobila sigurniji put do škole!

lezeci policajac popivici skola 5

Djeca koja pohađaju Područnu školu Popovići dobila su sigurniji put do škole. Naime, u blizini škole postavljeni su ‘ležeći policajci’ čime je promet tim predjelom nešto sporiji i bolje prilagođen potrebama i sigurnosti učenika.

-Kako smo i pisali tijekom početka ove školske godine u više navrata smo dobili upite roditelja djece koja pohađaju područnu školu Popovići kako je jako nezgodan prijelaz preko samog kolnika u blizini navedene škole, posebice poradi brzine kretanja vozila koja se kreću navedenom Županijskom cestom, te da bi na neki način trebalo usporiti promet vozila, sve u cilju zaštite i povećanja sigurnosti mališana (učenika) u cestovnom prometu.

Ovom prilikom bih željeli pohvaliti i zahvaliti se Općini Konavle, koja je odmah prepoznala navedeni problem i adekvatno reagirala na navedeno! Naime, ista je naručila i dobila prometni elaborat o ugradnji umjetnih izbočina za usporavanje prometa i brzine kretanja vozila na kolniku ŽC 6240 ispred PŠ Popovići te su usporivaci prometa jutros i postavljeni!!

Naime, rezultati provedenih istraživanja pokazuju da je roditeljima sigurnost u prometu njihove djece visoko na listi prioriteta. Na drugom je mjestu po važnosti i procijenjena je važnijom od maltretiranja u školi, obiteljske harmonije ili stručnosti profesora – izvijestili su iz Udruge Sigurnost u prometu Dubrovnik.

Foto: Facebook Udruga Sigurnost u prometu Dubrovnik

Pročitajte još

Otvara se restoran “Dinner in the sky” u Dubrovniku

Dulist

VOJNI BRODOVI ZABRINULI GRAĐANE Nema brige! Došli su vježbat!

Dulist

Klevisa Ymeri ostaje u istražnom zatvoru!

Dulist