Crna kronika

Policija kaznila 40 osoba jer su koristili mobitel tijekom vožnje!

MUP POLICIJA03

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 9 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe teže, a 13 ih je lakše ozlijeđeno, dok je s materijalnom štetom zabilježeno 12 prometnih nesreća, ističu iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Provodeći mjere kontrole prometa, policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 871 represivnu mjeru.

-Izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. ‘četiri ubojice u prometu’. Tako je 447 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 41 mjera je poduzeta prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 24 osobe su prekršajno sankcionirane zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 40 osoba – ističu.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 108 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 67 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja – navode u priopćenju.

Pročitajte još

Ozlijeđen 34-godišnjak, jedan ga udario posudom za led, drugi staklenom bocom

Dulist

Taksirao i dilao heroin po Dubrovniku

Dulist

Podnesena kaznena prijava protiv dvojice muškaraca za smrt na gradilištu

Dulist