Sport

Policajka Jelena Surjan najbrža na MUP-ovom Prvenstvu Hrvatske!

zagrebacki maraton jelena surjan

Jelena Surjan, policijska službenica PP Korčula osvojila je prvo mjesto na 31. Zagrebačkom maratonu, na Prvenstvu Hrvatske za pripadnike MUP-a.
Na maratonu je Ministarstvo unutarnjih poslova predstavljalo 90 trkača. Inače, Služba za policijski trening osigurala je da utrku u maratonu i Garmin 10K predstavljaju službeno, pojedinačno, Prvenstvo Republike Hrvatske za pripadnike MUP-a.
U ženskoj konkurenciji na 10 kilometara Jelena Surjan osvojila je tako prvo mjesto.
Jelena Surjan ima 26 godina i zaposlenica je Policijske postaje Korčula od 2017. godine. U slobodno vrijeme rekreativno se bavi trčanjem – svojom ljubavlju još od osnovne škole. S trčanjem je nastavila i kroz srednju školu, a prvi put je na Zagrebačkom maratonu sudjelovala 2016. godine kada je bila na Policijskoj akademiji. Sljedeće je godine sudjelovala na poznatom maratonu Holjevka gdje je osvojila prvo mjesto u kategoriji polaznica Policijske akademije. Od 2019. godine, iz znatiželje, počinje rekreativno sudjelovati i na utrkama, uz pauzu od 2 godine, kako zbog pandemije tako i zbog majčinstva. Unatoč pauzama od 2019. godine do 2023. godine sudjelovala je na 28 utrka u kojima je osvojila 24 postolja od kojih 12 zlatnih medalja, 7 srebrnih i 5 brončanih medalja, a sveukupno je osvojila 46 medalja.
Trčanje preporučuje svima jer oslobađa od stresa i izvrsna je terapija kada imate problema, a posebno preporučuje humanitarne utrke jer tada imate priliku pomoći drugima što izaziva poseban osjećaj zadovoljstva i sreće.
-Koristimo ovu priliku čestitati svim pobjednicima 31. Zagrebačkog maratona, a posebne čestitke idu našoj kolegici Jeleni Surjan – poručuju iz PU dubrovačko-neretvanske.

Pročitajte još

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca

Kakaris stiže u Jug?

Dulist

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist