Zanimljivosti

Podvala o zatvaranju ambulante u Cavtatu

bor cavtat1

Pismo u kojem se najavljuje zatvaranje ambulante u Cavtatu objavljeno u pojedinim medijima najobičnija je i najsramotnija podvala, koja nema nikakve veze s istinom. O ukidanju ambulante Općina Konavle nije dobila nikakvu službenu obavijest.

Istina je samo kako je Općina neslužbeno obaviještena da se namjerava smanjiti broj radnih dana u tjednu laboratorija za vađenje krvi.

Općina se najenergičnije protivi bilo kakvom smanjenju standarda medicinske skrbi stanovništvu Konavala zbog čega je sufinancirala rad hitne pomoć, fizijatra, kardiologa. Samo za rad laboratorija u Cavtatu, Općina izdvaja 22 tisuće kuna mjesečno dok neke općine izdvajaju od 2 tisuće do maksimalno 2 i pol tisuće kuna.

U Općini s 8 tisuća stanovnika djeluju dva laboratorija, dvije ambulante s liječničkim osobljem, dvije stomatološke ambulante, hitna pomoć s liječničkim timovima, pedijatar, fizijatar, te najmoderniji ultrazvuk, uređaj za ergometriju, kao i kardiolog. Nije nam poznato da bilo koja općina u Republici Hrvatskoj ima ovakav standard medicinske skrbi za svoje stanovnike.

Objavljeno pismo prepuno je laži i neistina! Zar bi Općina Konavle trebala otvarati trgovine po Cavtatu? Činjenica je kako na području Konavala radi nekoliko izvrsno opremljenih trgovačkih lanaca dok se u samom Cavtatu priprema otvaranje trgovine koja će zadovoljiti sve potrebne standarde.

Onoga trenutka kada je zatvorena trgovina u Cavtatu, tamošnji je  Mjesni odbor organizirao besplatan prijevoz svim mještanima do najbliže druge trgovine u kojoj bi se opskrbili potrebnim namirnicama. Prijevoz će ostati besplatan dok se ne otvori nova i moderna trgovina.

 načelnik Općine Konavle

 Luka Korda

Pročitajte još

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist

Prugasti dupin uočen na Pelješcu

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1687. Umro vjerski pisac i pjesnik Bernard Đurđević

Dulist