Politika

Podjela fotelja bez znanja partnera po ‘Dogovoru’

boninovo kisic kamic004

-Ja o tome ne znam ništa. Nikakva saznanja o tome nemam. Nitko mi nije rekao da je skupština Društva. To mi je prva informacija – rekla nam je Olga Muratti,

prva žena dubrovačkog SDP-a na naš upit je li zna da će SDP izgubiti jednog direktora, odnosno direktoricu komunalnog društva u vlasništvu Grada.

Odnosno konkretnije, kako doznaje duList u ponedjeljak će se u Maloj vijećnici održati skupština Boninova, na kojoj će mjesto direktorice izgubiti Marita Kisić Kamić. Njoj mandat ističe 11. rujna, a kako doznajemo najvjerojatnije će na njeno mjesto doći Vićanov čovjek Zlatko Ursić, već dan kasnije, kojeg je prethodno 2009. smijenila Kisić Kamić. Pero Vićan, prvi čovjek današnjeg DDS-a i tadašnje NL Pera Vićana tražio je da Ursić ostane u Društvu na visokoj poziciji, no tom zahtjevu nije udovoljeno. Nakon toga, odnosi između Marite Kisić Kamić i njega bili su izrazito oštri u što se javnost mogla uvjeriti na sjednicama Gradskog vijeća svaki put kada bi se podnosila izvješća o poslovanju.

-Ja znam da skupštinu saziva osnivač, u ovom slučaju to je u nadležnosti gradonačelnika. Po meni to je loša zakonska osnova, ali je takva – kaže Olga Muratti.
– Smatram da se o svemu trebaju koalicijski partneri dogovoriti. Ništa o tome ne znam, i protiv sam takvog načina rada bez prethodnog dogovora– zaključila je ona.

Prvi čovjek narodnjaka Antun Pravedan također je bio iznenađen našim upitom.

– Do prije nekoliko dana nitko ništa nije dogovarao – kaže Pravedan.

Komentar ovih navoda pokušali smo dobiti i od nositelja liste HDZ-a Nika Bulića, kao i prve žene dubrovačkog HDZ-a Dubravke Šuice, te predsjednika DDS-a Pera Vićana, no na naše pozive nije bilo odgovora.

Pročitajte još

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist