PodcastUrednički izbor

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Tarik Filipović: Da dobijem Oscara, pola komentara na društvenim mrežama bi bilo negativno!

s barbarom Tarik filipovic

Kazališni i filmski glumac te voditelj, a ujedno i dubrovački zet Tarik Filipović uskočio je s kupanja na snimanje nove epozode podcasta S Barbarom. Mjesec dana tijekom ljeta će sigurno sa suprugom Lejlom provesti u punice u Gružu, no sad je njegov kratki boravak bio vezan uz kazališnu predstavu. Lik kojeg glumi je Filipovićev alterego, Udo Špricenmaher, doktor seksologije u predstavi Sex i glad. U svojoj glavi ga je osmislio još prije 15 godina, a monokomedijom koju je sam napisao na lascativan, ponekad i vrlo ruban, ali ne i vulgaran način progovara o precijenjenoj, ali i podcijenjenoj temi – seksu.
Tarik je u podcastu DuLista govorio i o svojim novim projektima, angažmanima, ali i o vođenju kvizova koji su ga ponekad znali zbog masovne prepoznatljivosti ‘koštati’ uloga na daskama. Iznio je i nove detalje o megakvizu kojeg će voditi s Joškom Lokasom. Ova kvizaška Lige prvaka zasigurno će privući brojne znalce ne samo iz Hrvatske, već i Crne Gore, Bosne i Hercegovine te Srbije. Otkrio je i kad bi se mogao znati tko je najkvizaški teškaš u regiji.
Neizostavna tema bio je i nogomet. Tarik je komentirao našu reprezentaciju, kome daje najveće šanse i dokle bi mogli dogurati Dalićevi momci.
Posebno kritičan bio je na komentare anonimnih ljudi na društvenim mrežama. Nazvao ih je ‘zlom ovog društva’, a komentirao je i posljednji napad na njegovu suprugu Lejlu, nakon ispadanja iz showa Zvijezde pjevaju. Ona je borac, ali to isto ostavi malo traga, rekao je Tarik, za razliku od njega koji se tijekom 26 godina karijere naučio nositi s takvim ‘trolovima’. Smatra kako komentatori po društvenim mrežama moraju biti registrirani, da se zna njihovo ime i prezime te da zbog napisanog snose materijalnu i kaznenu odgovornosti.
Kakav mu je ritual u Dubrovniku, gdje je najčešće u điru, gdje se kupa, ali i zašto nije kupio nekretninu u Gradu – pogledajte u novoj epizodi podcasta.

S ovim podcastom ulazimo u ljetnu shemu pa će i ovo ljeto u studiju s Barbarom biti čitav niz zanimljivih gostiju, ali bez ustaljenog tjednog ritma.
Cijela epizoda podcasta S Barbarom dostupna je na portalu dulist.hr i YouTube kanalu, a kratke isječke svake epizode možete pogledati na našem Instagramu profilu, YouTubeu, Facebooku i TikToku.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OPRALA GA TREMA ILI? Višnjić tijekom recitiranja Himne slobodi preskočio cijeli stih

Dulist

[FOTOGALERIJA] Svečano otvorene 75. Dubrovačke ljetne igre

Dulist