GradPodcastUrednički izbor

[PODCAST ‘S BARBAROM’ ] Ivan Vuković Vuka: Višesatne grupe bi pustio na Stradun samo od podne do 3!

s barbarom ivan vukovic vuka

I danas je Grad pun gostiju iako smo već debelo zakoračili u jesen. Analizu turističke sezone, koja zapravo još traje, napravili smo s turističkim vodičem i putoholičarom Ivanom Vukovićem Vukom. S njim razgovaramo o turističkoj sezoni, utrci za brojkama, točnije rekordima, kvaliteti ponude Dubrovnika, cijenama, ali i Ryanair gostima i njihovoj platežnoj moći te održivom turizmu.

Vuka ističe da je referentna godina bila 2019., ali po svemu lošemu – bila je ogavna godina i smatra da bi se svi, da nije došla korona, potukli na sred Straduna.

– To je bila neodrživa godina puna tenzija i nervoze. Danas je bolje i uređenije, nema čepova na Pilama i brojke su takve da bi svi trebali biti zadovoljni – smatra Ivan Vuković.

Ipak, smatra kako nam nedostaje storytellinga i više kreative. Čini mu se da se Albanija i Bosna i Hercegovina više trude i bave turizmom, a kao problem smatra što ljudi koji imaju apartman u Dubrovniku  misle da sve znaju o turizmu. On sa svojim personaliziranim turama je bio iznimno zadovoljan, a takvi su bili i njegovi gosti od kojih je najviše bilo Amerikanaca i Kanađana. Ispričao je i kako uspijeva odvojiti stvarnost od fikcije iz Game of Thrones te iznio kako je zainteresiranih za GOT više nego ikada.

Banner 300x250 DU 1

Kao poseban problem dubrovačkog turizma vidi u grupama koje pristižu na višesatne i jednodnevne izlete. Od tih gostiju Dubrovnik ima samo gužve. Kako njegovi gostu reagiraju na najavljenu novu regulaciju prometa, koji je novi turistički potencijal Dubrovnika, što misli o nastupu Zucchera za novogodišnji doček, ali i zašto je studeni novi rujan  – doznajte u novoj epizodi DuListovog podcasta.

Cijela epizoda podcasta S Barbarom dostupna je na portalu dulist.hr i YouTube kanalu, a kratke isječke svake epizode možete pogledati na našem Instagramu profilu, YouTubeu, Facebooku i TikToku.

Pročitajte još

Tko je u ponedjeljak i utorak bez struje?

Dulist

Franković povodom Godine UNESCO-ve svjetske baštine poručuje: “Zaštita kulturnog naslijeđa nije samo obveza prema prošlosti, ona je i zavjet budućnosti”

Dulist

UTRKA S POGLEDOM Dubrovnik Spartan Trail spojio sport, prirodu i kulturu

Dulist