DuList IN

POČEO JE GOOD FOOD Ovog tjedna tematske večere, piknik na Lokrumu, Foodravanje…

good food 12

Počeo je ovogodišnji Good Food Festival, a tijekom prvog tjedna festivala, od 7. do 13. listopada, održavaju se brojna događanja, uključujući tjedan dubrovačkih restorana, vinokušnje, radionice, piknik na Lokrumu, ‘Divlju gozbu’ s Dinom Galvagnom, degustacijsku večeru s cheficom Florianom Ružić, ‘Foodravanje’, večeru s poznatim chefom Hrvojem Zirojevićem, kao i mnoga druga nezaobilazna događanja.

Prvi dan Good Fooda, započinje i prvom radionicom u Akademisu Garište, na temu izrade tjestenine od rogača, u organizaciji Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu. Dok će se drugi dan festivala, 8.listopada, održati radionica pripreme meringe od bjelanjaka.

Srijeda, 9. listopada, donosi radionicu branja i sakupljanja hrane u prirodi, kao i ručak s poznatim chefom Dinom Galvagnom, koji će u Seoskom domaćinstvu Musladin pripremiti “Divlju gozbu”. Voditeljice radionice su Katija Živković i Jadranka Ničetić. Istog dana organizirani su i Dani otvorenih vrata u HoneyDu Cosmetics u Mlinima, gdje će posjetitelji moći razgledati pogon i prisustvovati prezentaciji kozmetike na bazi meda. Ulaz je slobodan, a posjetitelji mogu iskoristiti festivalski popust na sve proizvode.

U četvrtak, 10. listopada, u 17 sati, u novootvorenom Muzeju vina održat će se vođena degustacija vina uz stručno vodstvo. Istog dana, od 19 sati, Hotel Kazbek ugostit će cheficu Florianu Ružić iz San Rocco Heritage Hotela, koja će predstaviti istarske specijalitete uz glazbenu pratnju Tedija Spalata.

Podsjećamo na posebnu gastro – glazbeni poslasticu Foodravanje, od 10. do 13. listopada, u Lazaretima. Posjetitelji će moći uživati u bogatoj ponudi street food specijaliteta, dok će večeri biti ispunjene koncertima bendova Opća opasnost, Atomsko sklonište, Crvena jabuka te Dino Dvornik Tribute banda.

Banner 300x250 DU 1

U subotu, 12. listopada, gostujući Chef Hrvoje Zirojević priredit će vrhunsku večeru u Restoranu Dubrovnik. Višestruko nagrađivan kao Chef godine po izboru Gault&Millau i najbolji chef Dalmacije, Zirojević će gostima pružiti nezaboravno gastronomsko iskustvo uz glazbeni nastup Katice Marinović.

Nedjelja, 13. listopada, rezervirana je za boravak u prirodi – poučnu šetnju Lokrumom, piknik i degustaciju vina pod nazivom “Prirodna vina u prirodi” uz pratnju DJ-a, a u organizaciji EventLaba. Polazak je predviđen u 10 sati iz gradske luke, a svoje mjesto rezervirajte putem e-maila ksenija@eventlab.hr.

Više od 50 restorana na području grada Dubrovnika, Župe dubrovačke te Konavala i Cavtata sudjeluje u festivalu sa svojim posebno osmišljenim, kreativnim menijima pa iskoristite sjajnu priliku za posjetiti neki od restorana.

Osim posebnih restoranskih menija u sklopu programa “Dva tjedna dubrovačkih restorana” i festivalske ponude doručaka, očekuje nas bogat festivalski program u ovom tjednu Good Food Festivala, koji i ove godine uključuje program plus, odnosno gourmet ture, popuste u trgovini Kawa, tradicionalnu školu kuhanja, ali i sajam hrvatskih proizvoda Samo Hrvatsko u Parku Luja Šoletića Gružu.

Pročitajte još

BRAVO! Školi filma Šipan dvostruka nagrada za najbolji radionički film

Dulist

SUNČANA NEDJELJNA ŠPICA Početak listopada provodimo uz šetnje i kavice

Dulist

[FOTO] AUDICIJA ZA LINĐO Djevojčice i dječaci balali i pjevali u Lazaretima

Dulist