Sport

POČELO PRVENSTVO HRVATSKE Jugaši s 13 golova razlike ‘razbili’ Kapekaše

vaterpolo lopta01

Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja sjajnom su pobjedom otvorili novu sezonu Prvenstva Hrvatske. Na Korčuli su protiv Kapekaša slavili s 9:22. Novi igrač u redovima Juga, Grk Stylianos Argyropoulos ostvario je četiri pogotka, baš kao i Marko Žuvela. Tri puta je mrežu KPK zatresao novi kapetan Loren Fatović, baš kao i Alexandros Papanastasiou te Konstantinos Kakaris. Ivan Vukojević postigao je dva pogotka, a po jedan Hrvoje Benić, Toni Mozara i Marin Tomasović.
Inače, Jug je u novu sezonu ušao s povratnikom u svoje redove Marom Jokovićem, došli su i grčki reprezentativci Stylianos Argyropoulos i Konstantinos Kakaris, a nakon jednogodišnje posudbe iz Solarisa se vratio U-20 reprezentativac Hrvatske Luka Stahor.
-Početak je sezone u koju ulazimo s bitno promijenjenim sastavom, dosta pomlađenim. Imamo samo jednog igrača starijeg od trideset godina, a to je Maro Joković. Tu su tri grčka reprezentativca, a ostatak momčadi je domaći, gotovo svi proizvod jugove škole vaterpola na što smo jako ponosni. Vjerujem da s ovim sastavom možemo biti konkurentni u svim natjecanjima u kojima nastupamo. Biti će tu uspona i padova, ali u svakom slučaju nadamo se puno boljoj igri nego prošle sezone. Na Korčuli ćemo pokušati opravdati ulogu favorita i s pobjedom ući u novu sezonu – rekao je uoči prve utkamice Jugov trener Vjeko Kobešćak.

Pročitajte još

Kadeti Juga osvojili broncu na Kupu Hrvatske

Dulist

OLIMPIJSKE IGRE Hrvatska vaterpolska reprezentacija savladala Crnu Goru

Dulist

TJEDNI BRIDŽ TURNIR Prvo mjesto osvojili Frano Mozara i Iva Strnad

Dulist