Županija

POČELI RADOVI U LUCI METKOVIĆ Projekt od 470 tisuća eura

zupanija metkovic luka

U sklopu projekta Easyconnecting otvoreni su radovi u luci Metković. Projekt je financiran iz IPA programa. Projekt vodi Dubrovačko-neretvanska županija, a svrha mu je poboljšanje teretnog prometa, prateće infrastrukture i usluga.

Pripadajući budžet je 470 tisuća eura, od čega 400 tisuća eura financira Europska unija, a preostalih 70 tisuća Dubrovačko-neretvanska županija.

Do sada su, kao dio projektnih aktivnosti, izrađene tri studije na hrvatskom i engleskom jeziku koje se bave uskim grlima na prometnom pravcu, preporukama za poticanje intermodalnosti i analizom tijeka tereta preko luke Ploče. Preostalo je izraditi posebnu studiju koja propisuje metodologiju cost-benefit analiza u sektoru transportu. Otvoreni radovi vrijedni su 200 tisuća eura, a njima će se obnoviti dio ulazne prometnice u luku, kolne vage i manipulativnog prostora oko silosa, zamjeniti sigurnosna ograda i ulazne rampe, te postaviti nova rasvjeta i video nadzor.

Izvođač radova je tvrtka Trag d.o.o., odabrana temeljem javnog natječaja, a nadzor nad radovima obavit će tvrtka Trames d.o.o.

Pročitajte još

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

Kreće obnova zgrade Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist

Općina Konavle nastavlja sufinancirati pokaze za učenike i studente tijekom ljeta

Dulist