GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

grad 1

Sanirano odlagalište otpada na Pobrežju

Završeni su radovi na sanaciji odlagališta otpada na trasi buduće ceste Most dr. Franja Tuđmana – Osojnik. Na dijelu projektirane prometnice na Pobrežju nalazio se odloženi građevni otpad koji je bilo potrebno ukloniti kako bi se izveli predviđeni radovi na izgradnji ceste. Time je sanirano oko 4.446 kvadratnih metara površine, s koje je uklonjeno oko 35 tisuća metara kubičnih građevinskog otpada koji je potom primjereno zbrinut prema stanju i vrsti otpada. Navedene radove nakon provedene javne nabave izvodila je tvrtka Texo Gradnja. Podsjetimo, nova prometnica izvodi se od postojeće državne ceste D8 u neposrednoj blizini Mosta do postojeće ceste koja je ranije bila kategorizirana kao županijska cesta Ž6235, a do kraja projektiranog zahvata rekonstruira se postojeća prometnica. Radovi koje izvodi ugovorni izvođač PZC Split/Strabag započeli su u prosincu, a ugovoreni završetak investicije vrijedne nešto više od 32 milijuna kuna je travanj 2021.

Na Pobrežju je u budućnosti planirano i Park ‘n’ Ride parkiralište za oko 600 vozila, ali i nastavak ulaganja u razvoj Dubrovačke stanogradnje.

Pobrezje deponij

Zamijenjen dotrajali gradski agregat

Agregat u vlasništvu Grada Dubrovnika koji električnom energijom opskrbljuje tvrđavu Revelin, Kino Slobodu, Kazalište Marina Držića i vanjsku razvodnu tablu pored Straduna dotrajao je te je zamijenjen novim uređajem. Stari agregat u prostor koridora ulice Iza Grada montiran je sredinom 80-tih godina prošlog stoljeća i istekao je njegov vijek trajanja, a zamijenio ga je novi uređaj nazivne snage 220 kVAu skladu sa svim današnjim tehničkim normama. Struja dobivena ovim agregatom koristi se i za sve javne izvedbe i događaje na Stradunu, a daljnjom rekonstrukcijom njegove mreže planira se i napajanje nužnih potrošača zgrade gradske uprave na adresi Pred Dvorom 1, u prvom redu servera Grada.

Nakon provedene javne nabave, ugovor je potpisan s tvrtkom IMC iz Rijeke, a vrijednost investicije je ukupno 259.312,50 kuna s PDV-om, što osim cijene samog agregata i montaže obuhvaća i poslove demontaže starog agregata i njegovo zbrinjavanje na deponij uz poštivanje svih ekoloških uvjeta i zahtjeva, kao i dvogodišnje jamstvo na novi uređaj. Grad Dubrovnik time nastavlja ulaganja u modernizaciju opreme i poboljšanje kvalitete svih sustava potrebnih za učinkovito funkcioniranje gradske uprave te gradskih ustanova i tvrtki.

grad agregat

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 22. travnja 2020.

Pročitajte još

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist