GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

tjedni pregled naslovna

Posljednja gradska škola prelazi na jednosmjensku nastavu

Gradu Dubrovniku odobren je 100 postotni iznos troškova, 10.093.680,21 eura bespovratnih sredstava, za projekt ‘Rekonstrukcije, dogradnje i opremanja Osnovne škole Mokošica’, kapitalnog gradskog projekta. Njegovom realizacijom ostvarit će se preduvjeti za organizaciju jednosmjenske nastave u svim školama na području Grada Dubrovnika. U tijeku je ishođenje građevinske dozvole, nakon čega slijedi javni natječaj za odabir izvođača. Izgradnjom dvosmjerne spojne ceste Tamarić, koja je u tijeku, ispunjava se još jedan važan preduvjet realizaciji ovog projekta jer će cesta omogućiti izvođenje samih radova, a kasnije i lakšu kolnu komunikaciju do škole. U cilju povećanja kapaciteta postojeće osnovne škole planira se dogradnja potpuno nove zgrade na mjestu postojećeg vanjskog igrališta, koje se nalazi istočno od glavne školske zgrade i dvorane. Također, izgradit će se topla veza između planirane dogradnje i postojeće škole.

U šest godina mandata ove gradske uprave u sustav osnovnoškolskog obrazovanja uloženo je 20 milijuna eura, otvorene su dvije nove škole, energetski su obnovljene tri škole te su provedena značajna ulaganja u čitav sustav.

Nadogradnja os Mokosica

Radovi na Aglomeraciji istovremeno na desetak lokacija

Radovi na najvećem i najvažnijem komunalnom projektu u Dubrovniku, Aglomeraciji Dubrovnik, dobro napreduju, a trenutno se izvode istovremeno na desetak lokacija. Radi se na cijelom području grada, od povijesne jezgre preko Gruža i Lapada sve do Mokošice. U pitanju su većinom radovi na sanaciji sustava vodoopskrbe i odvodnje, što uključuje i sanacije crpnih stanica, ali i na izgradnji do sada nepostojećih dijelova mreže, posebno u odvodnji gdje se radi mreža na području Gospinog polja, koja je gotovo dovršena. Na području Nove Mokošice, Obuljenog, Prijevora i Rožata dovršeno je otprilike 60 posto radova na izgradnji sustava javne odvodnje te vodoopskrbe, na području Knežice i Šumeta preko trećine investicije, dok je na području Lapada završeno nešto manje od trećine ukupnih radova. Do sezone intenzivno će se raditi i u povijesnoj jezgri na projektu sanacije mješovitog kanala odvodnje ispod Straduna i u poprečnim ulicama te sanaciji vodoopskrbe u Ulici Prijeko. Aglomeracija Dubrovnik ukupno je vrijedna 117 milijuna eura, od čega 90 posto čine bespovratne potpore iz EU fondova i nacionalnih sredstava.

Leichtensteinov put vodovod aglomeracija

Pokrenuta javna nabava za izgradnju Centra za starije osobe Dubrovnik

Grad Dubrovnik pokrenuo je postupak javne nabave za izgradnju doma umirovljenika ispod Opće bolnice Dubrovnik koji će osigurati 205 smještajnih kapaciteta te pružanje usluga u zajednici za 410 korisnika. Realizacijom ovog projekta zadovoljit će se većina potreba smještaja dubrovačkih umirovljenika. Vrijednost radova izgradnje doma procijenjena je na 13.7 milijuna eura, a Grad Dubrovnik već je ranije osigurao 6.138.045,24 eura bespovratnih sredstava u okviru poziva Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Uz dom u Gružu ovo je, nakon 50 godina, drugi projekt vezan uz skrb i smještaj starijih sugrađana kojeg je pokrenula ova gradska uprava. Po završetku postupka javne nabave, početak radova očekuje se u lipnju ove godine. Podsjetimo, prošle je godine provedeno čišćenje terena koje je uključivalo rušenje preko 30 godina stare, oronule i nikad dovršene građevine, kao preduvjet za izgradnju novog, suvremenog objekta.

Dom umirovljenika ispod Opce bolnice 3

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 28. veljače 2024.

Pročitajte još

POŽALIO NAM SE ČITATELJ Cabrio bus na Pilama blokirao ‘šesticu’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

‘Karaka’ i ‘Fontana’ sljedećih sedam dana bez stolova!

Dulist