GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

grad tjedni pregled

Održano javno otvaranje prijava za davanje u najam stanova

Pod ingerencijom Povjerenstva za provjeru administrativne ispravnosti prošlog četvrtka i petka uz izravan video prijenos održano je otvaranje omotnica pristiglih na JAVNI POZIV za prikuplja­nje zahtjeva za davanje u najam sta­nova u vlasništvu Grada Dubrovnika u svrhu rješavanja stambenog pitanja mla­dih i mladih obitelji na području grada Dubrovnika. Riječ je o najmu 43 stam­bene jedinice u novoizgrađenim zgra­dama u Novom naselju Mokošica. Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za dava­nje u najam stanova u vlasništvu Grada Dubrovnika u svrhu rješavanja stambe­nog pitanja mladih i mladih obitelji na području grada Dubrovnika bio je otvo­ren od 5. veljače do 22. ožujka 2022., uku­pno 46 dana, i u tom je vremenskom raz­doblju na natječaj pristiglo 169 omotnica. Dio omotnica odnosio se na prijave, a dio na dopunu pristigle dokumentacije. U idućem koraku ovo isto Povjerenstvo među potpunim prijavama utvrđivat će ispravnost svakog pristiglog dokumenta, nakon čega će tablica sa svim pristiglim dokumentima i njihovom ispravnosti također biti javno objavljena tako da će svatko imati uvid u podatke iz tablice. Nakon što Povjerenstvo za provjeru administrativne ispravnosti u drugom koraku utvrdi ispravnost svakog pristi­glog dokumenta, Povjerenstvo za pro­vedbu postupaka i odlučivanje o najmu stanova bodovat će pravodobne i uredne zahtjeve te na temelju bodova formirati prijedlog Liste prvenstva. Nakon formi­ranja Liste tablica s bodovima bit će upa­rena sa svom dokumentacijom i svatko će moći vidjeti koliko tko ima bodova i na osnovu čega su bodovi dobiveni, a na zahtjev svakog zainteresiranog moći će se izvršiti uvid u kompletnu dokumen­taciju. Na ovaj način Grad Dubrovnik čitav proces želi učiniti potpuno tran­sparentnim i dodatno podignuti lje­stvicu povjerenja u javnu upravu.

stanovi mokosica

Obilježava se 750 godina od proglašenja Dubrovačkog statuta

‘Godina Dubrovačkog statuta’ predstavljena je u ponedjeljak na konferenciji za medije u Palači Sponza. Detalje programa posvećenih 750. obljetnici donošenja Dubrovačkog statuta iznijele su zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić, ravnateljica Državnog arhiva u Dubrov­niku Nikolina Pozniak, direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Ana Hrnić te akademkinja Nella Lonza, voditeljica Zavoda za povijesne znano­sti HAZUu Dubrovniku. Pisan na latin­skom jeziku, Dubrovački statut pro­glašen je prije 750 godina, 29. svibnja 1272., i spada u najstarije sačuvane sta­tute u hrvatskim krajevima. Kroz čita­vih pet stoljeća (do pada Dubrovačke Republike 1808.) ostao je temelj prav­nog poretka te postao snažan simbol dubrovačkog kolektivnog identiteta i državnosti. Kako bi se ovaj znača­jan jubilej obilježio na dostojan način, Gradsko vijeće Grada Dubrovnika proglasilo je 2022. godinu Godinom Dubrovačkog statuta. Uz organizatore, Grad Dubrovnik, Zavod za povijesne znanosti HAZUu Dubrovniku, Državni arhiv u Dubrovniku i Turističku zajed­nicu grada Dubrovnika, u program obilježavanja ove značajne obljetnice svojim su se prigodno osmišljenim programima uključili i brojni partneri poput Dubrovačkih muzeja, Dubrovač­kih knjižnica, Kazališta Marina Držića, Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Folklornog ansambla Linđo, Dubro­vačke baštine, Sveučilišta u Dubrov­niku – Studija povijesti Jadrana i Mediterana te Umjetničke škole Luke Sorkočevića.

STATUT 750 press 18

Postavljene kamere u parku kod Pošte Lapad

Grad Dubrovnik, putem Upravnogodjela za komu­nalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu, postavio je kamere u parku na pošti Lapad. To je učinjeno nakon zaprimljenih primjedbi građana o neprimjerenim okupljanjima i ponašanju u ovom parku te će se postavljanjem kamera obavljati dodatni nadzor i podići razina sigurno­sti. Već ranije, u rujnu prošle godine, Grad Dubrovnik je u ovom parku postavio dva nova stupa javne rasvjete, s LEDlampama. Dodatno osvjetljenje postavljeno je odmah po pri­javi građana, kako bi se spriječilo daljnje okupljanje i daljnji problemi prouzročeni ponašanjem pojedinaca.

Zbog sigurnosti prolaska pješaka, obnovljen je i nogostup na ovom dijelu javne površine.

kamere park posta lapad2

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 13. travnja 2022.

Pročitajte još

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist