GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

grad tjedni pregled

Gradi se obalni zid na Lapadskoj obali

U sklopu radova rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale u tijeku je vrlo zahtjevna izgradnja obalnog zida. Montiraju se prethodno betonirani segmenti armiranobetonskih zavjesa, od kojih je prvi postavljen u petak, a planira se postaviti i prvi vertikalni segment. Ovi radovi će napredovati od Batale prema Fakultetu i trajat će do ljeta, a paralelno će se izvoditi i preo­stali piloti, koji bi trebali biti pobijeni u idućih mjesec dana. Riječ je o izuzetno složenim radovima koji se izvode uz pomoć dizalice, na jako uskom pro­storu, stoga za vrijeme izvođenja ovih radova Lapadskom obalom nije moguć promet ni pješaka ni vozila. Realizaci­jom projekta izmijenit će se regulacija prometa iz jednosmjerne ulice u dvo­smjernu, izgradit će se nova obalna konstrukcija, komunalna infrastruk­tura, šetnica sa zelenilom i bicikli­stičkom stazom, povećat će se razina sigurnosti prometa i kvaliteta javnog gradskog prijevoza te rasteretiti posto­jeći dominantni pravci.

Rekonstrukcija i proširenje Lapadske obale kapitalna je investicija koja predstavlja najveće ulaganje u prometnu infrastrukturu užeg centra grada u posljednjih pedeset godina.

Lapadska obalni zid1 1

Dubrovnik izabran kao jedna od 50 turističkih destinacija

Grad Dubrovnik je od strane ini­cijative Smart Tourism Destinations izabran među 50 turističkih odredi­šta koja će dobiti priliku sudjelovati u nizu aktivnosti s ciljem unapređe­nja praksi održivog turizma. Naime, Grad Dubrovnik prijavio se na poziv ‘EUDestination Managers’ u okviru inicijative Smart Tourism Destinati­ons Europske komisije, a kriteriji koje je trebalo zadovoljiti odnosili su se na prethodna iskustva, motivaciju i očeki­vanja te tehničke kapacitete destinacije. Korištena su iskustva i znanja dobivena kroz implementaciju projekata ALTE­RECOi Poštujmo Grad, stoga je izbor Grada kao dionika u ovom projektu još je jedna opipljiva potpora transfor­maciji destinacije u promotora i pred­vodnika održivosti i odgovornosti u turizmu. Izabrani dionici ovog projekta će imati priliku sudjelovati na raznim radionicama koje će voditi prepoznati stručnjaci iz raznih područja vezano uz tematiku ‘pametnog turizma’.

Kroz tehnološke inovacije Smart Tourism Destinations inicijativa je usmjerena prema potpori gradovima EU-a u olak­šavanju pristupa turističkim i ugostiteljskim proizvodima i uslugama.

grad 1

Uvodi se produljeno radno vrijeme u Dječjem vrtiću Bubamara

Dječji vrtić Bubamara uvodi produljeno radno vrijeme i poslijepodnevnu smjenu u svom vrtiću u sklopu projekta ‘Dječji vrtić Bubamara – jedinstveno mjesto odgoja i obra­zovanja djece’ s ciljem usklađivanja radnog vremena vrtića sa stvarnim potrebama roditelja. U partnerstvu s Gradom Dubrovnikom, Dječji vrtić Bubamara potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava ukupne vrijednosti u iznosu od 1.991.430,70 kuna koji je u potpunosti financiran sred­stvima Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.–2020. U sklopu projekta uvodi se produljeno radno vrijeme od 16 do 19 sati te poslije­podnevni rad od 16 do 21:30 sati, a dodijeljena sredstva isko­ristit će se za angažiranje dva odgojitelja potrebnih za odr­žavanje novouvedenih programa, pet djelatnika iz stručnog osoblja te jednog iz tehničkog osoblja. S ciljem unaprjeđenja usluga, uvest će se i provedba novih posebnih programa – program učenja stranog jezika i glazbeni program.

U sklopu projekta uvest će se i ‘Program rada s rodi­teljima – kabinet za savjetovanje roditelja’, a finan­cirat će se i brojne edukacije usmjerene ka jačanju stručnih kompetencija te nabavka opreme.

vrtic

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 16. ožujka 2022.

Pročitajte još

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist

ZAHVALNICE ZA VJERNOST Francuska obitelji Cailliot 20 godina ljetuje u obitelji Njirić u Zatonu

Dulist