GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

slika
Obilazak TUP a 3
Gradonačelnik Franković obišao prostore društva TUP d.o.o.

Gradonačelnik Grada Dubrov­nika Mato Franković sa suradnicama, direktoricom društva UTDRagusa Marijom Šimunović, pročelnicom Upravnog odjela za izgradnju i uprav­ljanje projektima Paulom Pikunić Vug­delijom i pročelnicom Upravnog odjela za kulturu i baštinu Julijanom Antić Brautović obišao je prošlog tjedna sve prostore u vlasništvu društva TUP d.d. Uz upravnu zgradu i proizvodne hale u Gružu u obuhvatu od 9.000 kvadrat­nih metara, obišli su i nekretninu na području Solituda te skladišne pro­store u Komolcu koji se protežu na čak 14.000 kvadratnih metara. Po realiza­ciji otkupa dionica Tvornice ugljeno­grafitnih i elektrokontaktnih proizvoda TUP d.d. Grad će gospodariti iznimno vrijednim prostorom u kojem će se u skoroj budućnosti razviti cijeli niz dodatnih javnih sadržaja, istaknuto je ovom prigodom. ‘Prostor je uistinu impresivan i u njemu se mogu reali­zirati brojni društveni, komercijalni, skladišni i drugi sadržaji. Upravo iz svih navedenih razloga potpuno je opravdana kupnja TUP-a kao jednog od područja s velikim potencijalom, stoga je potpuno neshvatljiva izjava pojedi­nih oporbenih političara koji smatraju da bi se zbog činjenice što će se UTDRagusa kreditno zadužiti trebalo odu­stati od navedenog. Vrijednost nekret­nina koju bi Grad putem društva dobio je višestruko veća od iznosa kredita kojeg će UTDRagusa podići za kupnju TUP-a’, rekao je gradonačelnik Fran­ković prilikom obilaska prostora. Pod­sjetimo, ugovor o postupcima i načinu otkupa dionica Tvornice ugljenogra­fitnih i elektrokontaktnih proizvoda TUP d.d. i poslovnih udjela Elektrocar­bon ESOP d.o.o. potpisan je 24. siječnja, a detaljna analiza koja je prethodila pokretanju kupoprodajnog postupka pokazala je financijsku opravdanost kupovine dioničkog društva te će iz naj­mova društava UTDRagusa i TUP d.d. financirati kredit za otkup. Rok u kojem UTD Ragusa mora ispuniti svoju obvezu kupnje dionica je 31. ožujka 2022.

Stjecanje vlasništva nad ovim društvom na značajnoj lokaciji ima stratešku ulogu u budućem razvoju Grada Dubrovnika, ponajprije u kontekstu planiranog intermodalnog urbanog centra.

Plocnik radovi1

Obnavlja se pločnik u povijesnoj jezgri

Grad Dubrovnik putem Uprav­nogodjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu nastav­lja radove na sanaciji pločnika u povi­jesnoj jezgri. U tijeku su radovi na obnovi upalog i oštećenog kamenog pločnika u ulici Pred Dvorom obuhvata 16 metara četvornih. Ujedno se izvode i manje sanacije oštećenih pločnika i bojanje kamenih oznaka ulica unutar zidina. Svi radovi izvode se sukladno suglasnosti Konzervatorskog odjela u Dubrovniku, a na način da se nastoji zadržati što više starog, originalnog kamena. Radove izvodi ugovorni izvo­đač tvrtka Građevinar Quelin d.d.

U gradskom proračunu za 2022. godinu za održavanje i popravak pločnika planirano je 600 tisuća kuna, računajući i PDV, što predstavlja povećanje u odnosu na prošlu godinu.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 2. ožujka 2022.

Pročitajte još

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist

ZAHVALNICE ZA VJERNOST Francuska obitelji Cailliot 20 godina ljetuje u obitelji Njirić u Zatonu

Dulist