Aktualno

PELJEŠKA TRPEZA Mali raj za gurmane u Dračama

1 4

U Dračama se otvora pelješka trpeza, jedan od najiščekivanijih događaja na Festivalu peljeških okusa. Najveći restoran na otvorenom u Dalmaciji postat će riva na sjevernoj strani poluotoka.

Večeras s početkom u 20 sati na meniju naći će se janjetina s bižima, brudet o jegulja, brudet od morskog psa, gulaš od sipe, juneći gulaš, suha riba na bilo, mušule na buzaru, srdele, kozice i tuna s roštilja, tripice, tradicionalne pelješke slastice. Za potpuni doživljaj gurmani će moći uživati i u spektakularanom pogledu na osvijetljeni most. Osim hrane, za vrhunska vina pobrinut će se vinarije Bezek, Edivo, OPG-a Dežulović, OPG-a Grgurević, PZ  Janjine i PZ Putnikovića.

Dodatan poticaj za posjet manifestaciji jest i informacija kako će sav prihod biti doniran Ligi protiv raka Korčula, Lastovo, Pelješac, Mljet – ogranak Janjina te udruzi Djeca Pelješca.

Festival se nastavlja u Orebiću 26. lipnja i 3. srpnja, u Stonu je 29. lipnja Festival puhačkih orkestara, u Sreseru 30. lipnja Ribarska večer, u Trpnju Okusi Pelješac 2. srpnja, a u Brijesti Buzarijada 5. srpnja.

Pročitajte još

LOŠE VIJESTI ZA VOZAČE Ovo su nove cijene goriva

Dulist

NAKON 12 GODINA Libertas povećava cijenu karte kupljene u autobusu

Dulist

Luka Dubrovnik dobitnik ‘Zlatne bilance’ u dvije kategorije

Dulist