Grad

PARTICIPATIVNO BUDŽETIRANJE Više od 200 različitih projektnih prijedloga

participativno budzetiranje 1

Participativno budžetiranje, koje postaje sve popularnije među građanima Dubrovnika, omogućuje lokalnom stanovništvu da samostalno definira prioritete i projekte za svoje zajednice u sklopu toga Grad Dubrovnik je objavio uspješan završetak radionica Participativnog budžetiranja.

Tokom proteklog tjedna, održane su radionice u gradskim kotarevima Mokošica i Ploče iza Grada, te u mjesnim odborima Mrčevo, Kliševo, Lopud i Koločep. Ove radionice su pružile građanima priliku da predstave svoje projektne ideje za unapređenje Grada Dubrovnika. Nastoji se osigurati transparentnost i uključivost u proces donošenja odluka o raspodjeli sredstava, dajući građanima mogućnost da aktivno sudjeluju u oblikovanju budućnosti svog grada.

Građani su bili aktivno uključeni u proces, te su do sada podnijeli više od 200 različitih projektnih prijedloga za raspodjelu javnih sredstava.

-projekti će biti podvrgnuti tehničkoj analizi kako bi se utvrdila njihova izvedivost. Potom će biti organizirano glasovanje, planirano za posljednji tjedan kolovoza i prvi tjedan rujna, putem platforme VOXPOPULI. Građani će biti pravovremeno obaviješteni o načinu glasovanja.

Radionice su također omogućile građanima da prepoznaju probleme i prepreke u svojim zajednicama te kroz dijalog pronađu načine za unapređenje kvalitete života u Dubrovniku.

Grad Dubrovnik je pozvao građane da prate informacije o projektu na web stranici www.zaboljigrad.hr, kao i putem društvenih mreža Facebook i Instagram, gdje će biti redovito objavljivane sve relevantne informacije.

Pročitajte još

POŽALIO NAM SE ČITATELJ Cabrio bus na Pilama blokirao ‘šesticu’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

‘Karaka’ i ‘Fontana’ sljedećih sedam dana bez stolova!

Dulist