DuList PROMO

Palma Čargo jedrit će za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Parizu!

aci palma cargo

Perspektivna mlada jedriličarka, Palma Čargo, prva je hrvatska olimpijska predstavnica u jedrenju na dasci. Ostvarenim odličnim rezultatom i osvojenim četrnaestim mjestom na svijetu u Den Haagu, osigurala je nastup na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Talentirana Splićanka već ima niz postolja i odličja na europskoj i svjetskoj razini, a u njenom putovanju do
vrha pomažu joj i sponzori koji osiguravaju da na tom putu istovremeno ima i mirno more i dobar vjetar u jedrima. Palma je tako i ambasadorica najvećeg lanca marina na Mediteranu, tvrtke ACI d.d. koja pod geslom ‘Najbolji uz najbolje’ aktivno podržava mlade hrvatske sportaše u težnji prema izvrsnosti i zajedničkom cilju promidžbe Lijepe naše na svjetskoj razini kroz sport – i to posebice jedrenje.

Zajedno spremni za najveći sportski izazov na svijetu

Palma je do sada sudjelovala u brojnim velikim natjecanjima, a posebno se ponosi osvojenom broncom na
Mediteranskim igrama u Alžiru 2022. godine, drugim mjestom na svjetskoj ranking ljestvici na kraju 2021.
godine, trećim mjestom na kraju 2022. godine te zavidnim šestim mjestom na Europskom prvenstvu. Sudjelovanje na Olimpijskim igrama nastavak je ostvarivanja ciljeva ove svestrane zaljubljenice u more i adrenalinske sportove, koja se sada tek zagrijala za nove sportske pobjede.

-Sreću i ponos zaista je teško opisati. Osvajanje norme za Olimpijske igre u Parizu 2024. bio mi je glavni cilj ove sezone i svjetskog prvenstva. Ovo je bilo jedno od težih natjecanja, uz pretežno lagani vjetar s puno nepredvidivih uspona i padova, ali svaki naporan trening, svaki izazov koji sam savladala vodio je do ovog trenutka. Ponosna sam što ću imati priliku predstavljati Hrvatsku na olimpijskim igrama, a posebno zbog toga što ću biti prva hrvatska predstavnica u ženskoj dasci. Također želim zahvaliti i svom sponzoru ACI-ju bez čije potpore ovaj uspjeh ne bi bio moguć. Uz podršku usmjerenu na opremu i putovanja koja ovaj sport zahtjeva, iznimno mi je važno i samo iskustvo ACI-ja kao renomirane jedriličarske zajednice, koja već
punih 40 godina predvodi domaći nautički sektor, kako u turističkom, tako i u sportskom smislu. Njihova potpora zbog toga ima jednu dodatnu vrijednost i vjerujem da ćemo zajedno doći do rezultata koji su na obostrani ponos i zadovoljstvo- istaknula je Palma Čargo.

Zajedničko kreiranje povijesti

Suradnjom s nadarenom jedriličarkom, ACI d.d. kao regionalni predvodnik u nautičkom turizmu, potvrđuje kontinuiranu brigu o očuvanju hrvatskog jedriličarskog nasljedstva i tradicije te ulaganje u napredak zajednice i razvoj povoljne okoline za ostvarenje mladih sportskih talenata. Ljubav prema moru i jedrenju srž je ACI-jevog poslovanja i nit vodilja u cjelokupnom profesionalnom i društvenom djelovanju. Suradnja s Palmom Čargo predstavlja ostvarenje zajedničkih ciljeva u daljnjem kreiranju značajnih sportskih uspjeha Hrvatske, a ovaj, već sada, veliki sportski uspjeh mlade ambasadorice dodatno je uveličao važnu godinu tvrtke ACI d.d., kojom se obilježava jubilarnih četrdeset godina postojanja najvećeg nautičkog lanca na Mediteranu.

 

Pročitajte još

Sedam savjeta za učinkovit rad od kuće

Neizostavan element moderne higijene

Dulist

LIBERTAS MEĐUNARODNO SVEUČILIŠTE Prijave u tijeku!

Dulist