Aktualno

PALA SA ZIDA NA PILAMA Obitelj 25-godišnje Australke traži novčanu pomoć

djir grad stradun pile brsalje 16

Mlada Australka, Ella Cutler (25) koja je pretrpjela teške tjelesne ozljede kada je sa svojim partnerom pala sa zida na Pilama i dalje je u induciranoj komi u Općoj bolnici Dubrovnik.

Cutler je inače australska policajka. Imala je putno osiguranje, međutim njezina joj je osiguravajuća kuća RAC WA odbila zahtjev za naknadu štete. Njezina obitelj sada pokušava prikupiti dovoljno sredstava kako bi se Cutler mogla vratiti u Australiju – piše Jutarnji list.

Naime, Ellin brat Joshua Cutler pokrenuo je u ponedjeljak, 11. rujna, humanitarnu kampanju na platformi GoFundMe kako bi se njegovu sestru iz Dubrovnika moglo prevesti do Australije. Cutler je rekao da će liječenje njegove sestre koštati 100 tisuća australskih dolara (60 tisuća eura) te da bi proces prebacivanja pacijentice iz Dubrovnika do Australije moglo koštati i više od 400 tisuća australskih dolara (240 tisuća eura).

-Njezin će oporavak trajati više mjeseci. Trebat će više operacija i više mjeseci fizikalne terapije. Tek će nakon toga ponovno moći pomagati svijetu – rekao je Cutler naglašivši kako njegova sestra to ne može napraviti sama, a ne može ni njena obitelj.

Cutler se zahvalio liječnicima i osoblju Opće bolnice Dubrovnik te rekao da su mu oni rekli da je od presudne važnosti da se njegovu sestru prebaci u veću i bolje opremljenu bolnicu.

-Oni znaju da je za nju najbolje da dođe kući gdje će osjetiti ljubav obitelji, prijatelja i zajednice – zaključio je.

 

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist