Grad

[OVAJ ČETVRTAK U SPONZI!] Sastat će se opet stara klapa, ovoga puta za gospara Davora Gjiva Gjivoja

davor gjivoje in memoriam

Sastat će se opet stara klapa. Ovoga puta, u četvrtak 11. kolovoza u 22 i 30 u Sponzi, sve u čast gospara Davora Gjiva Gjivoja. Gospar Đivo, međunarodno priznati stručnjak za turistički menadžment, dobitnik počasnog doktorata Libertas International Universityja, napustio nas je u siječnju, nakon kratke i teške bolesti.

O ideji koja je nastala spontano, a opet nakon godina glazbenih večeri kojima je osobni pečat dao upravo gospar Gjivo, pričat će nam uz puno emocija njegov brat Sergio.

– Bit će to prava ponoćna serenada. Večer smo nazvali ‘Sastala se stara klapa – za Gjiva’ jer je upravo moj brat sa svojom gospođom Silvom dvadeset godina svako ljeto u njegovoj kući na Konalu organizirao druženje koje se zvalo ‘Sastala se stara klapa’. Kako je došlo do tega? Moj brat htio me je 1998. godine iznenaditi, učiniti moj 50. rođendan posebnim. Pozvao je sve moje muzičke prijatelje iz Grada, jedan veliki dio Maestrala, Buca, Mario je tada bio u Chicagu, došao je on a s njime i Tešo, došao mi je rođak Tomi, Simatović… Bila je to jeda velika družina, prava klapa ljudi s kojima sam svirao i pjevao za vrijeme dok sam bio u Dubrovniku – zaneseno nam priča Srđan. Skupa s njime veselimo se susretu u Sponzi gdje će kao nekad u đardinu, zasvirati klapa… Klapska druženja nastavila su se na Konalu, a sutra su jedan ‘muzički in memoriam’.

– Miho Bulić mu je predložio: ‘Ajde Đivo, ajmo nastaviti to druženje u Gradu! Makar jednom na godinu.’ Gjivo je prihvatio i eto, svake smo se godine našli u njega u đardinu. Bili su to prekrasne muzičke večeri s vrhunskim klapama – Subrenum, Maestral, Nava… Moj brat, koliki je god bio businessman, bio je i veliki zaljubljenik u muziku. Vizionar i kreativac! Volio je pjevati – dodaje nam Gjivoje. Upravo Gjivo ‘krivac’ je za Buca i Srđana!

– Ma on je nas izmislio! Čuo je Buca kako pjeva neđe u Lapadu, ja sam već tada bio u Linđu, svirao sam gitaru i kod Đela sam učio klasiku, kao i u muzičkoj školi. Onda je Đivo rekao: ‘Ti lijepo sviraš gitaru, a Buco lijepo pjeva, bili se vi meni spojili i činili ‘Ponoćnu serenadu’ u Sponzi, treba mi za Grad, za turiste? Učinili smo probu, došli mu na audiciju (smijeh), prošli! – veselo nam se vratio u prošlost gospar Srđan. te serenade čuo je, kaže, i ‘Zalepugin’ pa su Buco i Srđan finuli na Televiziji Zagreb i – ostalo je povijest.

– Moj Đivo je stalno bio s pjesmom i zato čemo mu sutra pjevati u čast – klapa Maestral, klapa Subrenum i klapa Nava. I naravno, njegovi Buco i Srđan. Kako je i zaslužio i dvadeset godina imao u svom đardinu. Dođite nam u Sponzu – zaključuje naš sugovornik a mi se vselimo glazbenom putovanju gosparu Davoru Đivu Gjivoju u čast…

_ _ _ _ _ _

Davor Gjivo Gjivoje, jedan od najvažnijih stručnjaka na ovom polju u Dubrovniku, bio je pionir brojnih inovacija u turizmu koji je bio i ostao jedna od najvažnijih gospodarskih djelatnosti Hrvatske. Uz visoku naobrazbu okrunjenu magisterijem na prestižnoj Harvard Business School, svoju karijeru, koja je počela davne 1962. godine u turističkoj agenciji Atlas, usmjerio je na stvaranje revolucionarnih doprinosa razvoju turizma.
Vrijednosti njegovih ostvarenja prepoznao je i sam Grad Dubrovnik, dodijelivši mu 2008. godine nagradu za životno djelo za značajan doprinos u razvoju turističkog gospodarstva i promociji Dubrovnika u svijetu.

MNJB

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist