Aktualno

Ova kratka imena roditelji u Hrvatskoj rado biraju za svoju djecu!

DO 1. STUDENOG Ove godine skoro sto beba manje nego lani

Kratka imena su vrlo zvučna i pamtljiva pa ih mnogi roditelji rado biraju za svoje djevojčice ili dječake. Iako je izbora mnogo, velika većina roditelja najčešće se odlučuje za popularna imena za koja znaju da će pristajati novom članu njihove obitelji, prenosi Index.

U slučaju da vam je potrebna inspiracija ili biste samo željeli znati koja su imena trenutno najpopularnija na našim prostorima, u nastavku vam donosimo nekoliko predivnih kratkih imena za djecu, kako za djevojčice, tako i za dječake. Kada je riječ o imenima za djevojčice, izbora uistinu ima. Najčešće birana imena za kćeri u posljednjih nekoliko godina na našem području uključuju sljedeća: Aria, Eva, Gita, Hana, Iva, Ena, Ema, Mia, Nika i Sara.

Osim ovih posebnih imena za djevojčice, izbor nije nimalo jednostavan ni kada je riječ o kratkim imenima za dječake. Iako možda zvuče kao moderna, većina ovih imena zapravo je vrlo tradicionalna te se nedavno ponovno vratila u modu. To su: Erik, Jan, Leo, Leon, Luka, Mak, Roko, Teo, Toni, Vid i Vito.

 

Pročitajte još

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

Dulist

Dubrovnik i Sanya jačaju suradnju: Skulptura “Sveti Vlaho i Grad” predana gradonačelniku Sanye

Dulist

Požar kod Orebića brzom intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu

Dulist