U okviru programa Gastro mjeseca Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, 25. siječnja od 10 do 13 sati će se u Studentskom domu održati masterclass ‘Izrada sourdough sirnice i salenjaka’ s Darkom Debićem, proslavljenim chefom i gastro blogerom.
Polaznici masterclassa će imati priliku upoznati se s izradom sirnice, poznate slastice koja krasi uskršnji stol, ovog puta pripremljene u zdravijoj varijanti, s prirodnim kvascem. Darko Debić će također podijeliti svoje znanje o tijestu za salenjake i pokazati tehniku laminacije uz korištenje svinjske masnoće, specifičnu i jednostavnu pripremu koja predstavlja nasljeđe naših baki. Prijavite se i proširite svoje kulinarsko znanje pod vodstvom vrhunskog stručnjaka, navode iz Sveučilišta u Dubrovniku.
Za sudjelovanje na masterclassu nije potrebno kulinarsko predznanje, a za prijavu je potrebno poslati ime i prezime i kontakt broj na gastro@unidu.hr. Prijave su otvorene do 24. siječnja.