Aktualno

Opekli se na POS-u 2, Dubrovačka stanogradnja pod strogom kontrolom!

mokosica stanovi za malde

Jedan od korisnika u novim stanovima u Mokošici ne ispunjava svoje financijske obveze te mu je poslana opomena pred otkaz ugovora o najmu. Ovu informaciju su nam potvrdili iz Grada Dubrovnika nakon što smo im poslali upit o tome ispunjavaju li korisnici stanova uvjete ugovora o najmu. Naime, redakciji DuLista je došao i mail da se jedan od navedenih stanova iznajmljuje.
—Naišao sam na oglas koji me zbunio. Naime radi se o novoizgrađenim gradskim stanovima u Novoj Mokošici. Iz moga laičkog znanja znam da za ovakve stvari postoji klauzula od deset godina zabrane iznajmljivanja i prodavanja navedenih stanova – napisao je čitatelj. Ova anonimna prijava je nedavno stigla u redakciju DuLista gdje čitatelj piše da se u oglasniku na društvenoj mreži Facebook nalazi oglas u kojem se iznajmljuje stan za koji vjeruje da pripada POS-ovim stanovima u Novoj Mokošici. U međuvremenu je oglas uklonjen.

Cirkus sa POS 2
Na ovu temu je gradonačelnik Mato Franković u podcastu DuLista odgovorio da je vidio prijavu i odmah izjavio da je ista netočna. Kaže kako su utvrdili sve činjenice i da se taj stan nalazi u POS 2 zgradi u Novoj Mokošici.
—Sjećate se kada smo radili natječaj za Dubrovačku stanogradnju na poseban način, kako bismo izbjegli sve što se dogodilo u spomenutoj zgradi POS 2. U prvom POS-u živi 70 posto ljudi, a u drugom se većinom stanovi iznajmljuju i pretvaraju u apartmane. Detaljnom obradom je ustanovljeno da navedeni slučaj nije u stanovima gdje žive branitelji i mlade obitelji, već u stanovima POS 2 – rekao je Franković te istaknuo kako jedanput mjesečno provjeravaju što se događa i da su spremni raskinuti ugovor sa svima koji budu kršili napisano i dogovoreno. Na temelju gradonačelnikovih izjava poslali smo upit Gradu Dubrovniku na koji način se vrši kontrola gradskih stanova Dubrovačke stanogradnje u Novoj Mokošici. Postoji li organizirana kontrola ili se ide po prijavi te jesu li zabilježene zloupotrebe u navedenim stanovima? Iz Grada Dubrovnika su potvrdili riječi gradonačelnika i napisali kako Upravni odjel za gospodarenje imovinom, opće i pravne poslove, redovno provjerava ispunjavaju li korisnici stanova svoje financijske i sve ostale obveze iz ugovora o najmu istih. Pišu kako su korisnici dužni svake godine do 31. siječnja dostaviti uvjerenja o prebivalištu za sebe i ostale članove kućanstva kao dokaz da i dalje koriste stanove. Ističu da se provjere na licu mjesta obavljaju po potrebi, s obzirom na to da nadležni odjel upravlja i ostalim stanovima u vlasništvu Grada Dubrovnika.
—Također, bez suglasnosti Grada korisnici ne smiju obavljati preinake u stanu niti na zajedničkim dijelovima i uređajima u samoj zgradi. Kako bi mogli raditi određene preinake stanari moraju dostaviti zahtjeve za suglasnost s fotografijama koji im se, kako kažu, u opravdanim slučajevima odobravaju. —Korisnici nas često kontaktiraju, a ovisno o nadležnosti zahtjeve rješava upravni odjel ili Domouprava Dubrovnik d.o.o. koja je upravitelj zgrada na adresi Od izvora 67, 69, 71 i 73 u Mokošici – navode iz Grada Dubrovnika. Gradonačelnik Franković tvrdi da se kontrole stanova Dubrovačke stanogradnje u Novoj Mokošici provode svaki mjesec te kako navedena prijava da se stan za mlade obitelji iznajmljuje, nije točna. Naime, iz Grada Dubrovnika potvrđuju gradonačelnikove navode o kontrolama i ističu kako korisnici svake godine do 31. siječnja moraju dostaviti uvjerenje o prebivalištu kao dokaz da u njima žive.

Iz tiskanog izdanja od 14. veljače 2024.

Pročitajte još

Traži se odbjegla kokoš! Jeste li je vidjeli?

Dulist

PROMETNA NA RATCU Albanka puštena iz istražnog zatvora, obitelj traži pravdu za poginule Katu i Stipu!

Dulist

Policija danas pojačano nadzire vozače mopeda, motocikala, romobila…

Dulist