Zanimljivosti

ONLINE RADIONICA ZA RODITELJE Razvoj digitalnih vještina kod predškolaraca

djeca obitelj01

Online radionica ‘Razvoj digitalnih vještina kod predškolaraca’ održat će se u četvrtak, 25. ožujka u 18 sati na Zoom platformi, uz vrlo aktualnu temu razvoja ključnih vještina koje su primjenjive i u digitalnom svijetu, navode iz Zajednice tehničke kulture. Online radionica namijenjena je roditeljima djece predškolske dobi. Cilj radionice je upoznati roditelje koje vještine razvijati kod predškolaraca kako bi ih pripremili i pomogli u savladavanju digitalnog svijeta.

-Želja nam je informirati roditelje i potaknuti ih na aktivno sudjelovanje u digitalnom odgoju djeteta. Razgovarat ćemo i o navikama djece predškolske dobi pred ekranima, kako stvoriti obiteljsko okruženje koje ne potiče pretjerano korištenje ekrana te o načinima kako pomoći djeci da odrastu u sigurne i odgovorne korisnike digitalnih uređaja i sadržaja – ističu iz zajednice. Broj mjesta na radionici je ograničen, a prijave su obavezne putem Google obrasca.

Marija Renić je edukatorica i dugogodišnja članica udruge Roda. Ima višegodišnje iskustvo rada s odgojiteljicama, dadiljama i roditeljima na pitanjima sigurnog i odgovornog korištenja interneta te u osmišljavanju i izradi edukativnih materijala za roditelje i stručnjake. Predviđeno trajanje radionice je 90 minuta. Online radionicu za roditelje organizira udruga Roditelji u akciji – Roda u suradnji sa Zajednicama tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist

Prugasti dupin uočen na Pelješcu

Dulist